Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U automobilu na Gradini otkriveno više od 67 kilograma droge (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 27.05.2021. Južna Srbija Info

Carinici su 27. maja 2021. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, osujetili neobičan pokušaj krijumčarenja preko 67 kilograma droge, koja skoro da i nije bila sakrivena.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Slučaj je otkriven kada je noćas oko 1:20 časova za detaljan pregled izdvojen automobil „opel astra“ holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54-godišnji državljanin Holandije turskog porekla.

slika 2

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga.

slika 3

Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole, iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika.

slika 4

U pomenutim kesama pronađene su tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje, sa utisnutim oznakama „LAV“ i „NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

slika 5

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta.

slika 6

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma. Takođe je utvrđeno da je valjkasti paketi sadrže kokain, u ukupnoj količini od 5,3 kilograma. 

slika 8

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost.

slika 7

Krijumčarenje narkotika ne jenjava bez obzira na okolnosti, o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji, carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge.

Komentara: 0


#   droga   Gradina   carina   Granični prelaz   ekstazi   Holandija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima