Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Радничком насељу изгорела стамбена зграда

rssBookmark and Share

25.04.2011. Душан Коцић

Девет углавном сиромашних породица остало без ,,крова над главом’’, али је срећна околност да нико није настрадао, јер је ватра избила нешто после два часа када су многи станари већ спавали

Зграда изгорела у пожару
Зграда изгорела у пожару

ЛЕСКОВАЦ – Девет углавном сиромашних породица остало је ноћас без својих станова у Радничком насељу, односно у ,,Азбестном насељу’’ када је избио катастрофални пожар који се ширио невероватном брзином.

Претила је опасност да ватра захтвати и друге стамбене зграде у кјојима се налазе станови саграђени половином прошлога века од лако запаљивог материјала и зато је исељено 18 породица, односно око 100 станара који су живели у уништеној, али и суседној згради, која, срећом, није изгорела.

Срећом, брзо су интервенисале ватрогасне јединце, а у гашењу пожара учествовали су и бројни станари који су били довољно присебни, као и комшије и пријатељи.

Према саопштењу сектора МУП Србије за ванрене ситуације, у гашењу пожара учествовала су 22 припадника сектора МУП-а за ванредне ситуације, који су кориситли четитри ватрогасно-спасилачка возила, а помоћ су прискочили и ватрогасци из Ниша, који су имали три возила и јединица компаније Здравље-Ацтавис из Лесковца..

Ватрогасци су о избијању пожара информисани у 2 часа и 22 минута, а ватрена стихија је локализована у 4 часа и 25 минута.

Незванично се могло чути да је најверовантије узрок пожара дотрајала инсталација, а кружи и прича да се један станар ове веома старе зграде није понашао како треба и да је у његовом стану избио пожар.

У овом насељу је такође пре десетак година избио пожар и тада је такође потпуно уништена једна стамбена зграда.

 

 


#   стамбене зграде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима