Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Radničkom naselju izgorela stambena zgrada

rssBookmark and Share

25.04.2011. Dušan Kocić

Devet uglavnom siromašnih porodica ostalo bez ,,krova nad glavom’’, ali je srećna okolnost da niko nije nastradao, jer je vatra izbila nešto posle dva časa kada su mnogi stanari već spavali

Zgrada izgorela u požaru
Zgrada izgorela u požaru

LESKOVAC – Devet uglavnom siromašnih porodica ostalo je noćas bez svojih stanova u Radničkom naselju, odnosno u ,,Azbestnom naselju’’ kada je izbio katastrofalni požar koji se širio neverovatnom brzinom.

Pretila je opasnost da vatra zahtvati i druge stambene zgrade u kjojima se nalaze stanovi sagrađeni polovinom prošloga veka od lako zapaljivog materijala i zato je iseljeno 18 porodica, odnosno oko 100 stanara koji su živeli u uništenoj, ali i susednoj zgradi, koja, srećom, nije izgorela.

Srećom, brzo su intervenisale vatrogasne jedince, a u gašenju požara učestvovali su i brojni stanari koji su bili dovoljno prisebni, kao i komšije i prijatelji.

Prema saopštenju sektora MUP Srbije za vanrene situacije, u gašenju požara učestvovala su 22 pripadnika sektora MUP-a za vanredne situacije, koji su korisitli četitri vatrogasno-spasilačka vozila, a pomoć su priskočili i vatrogasci iz Niša, koji su imali tri vozila i jedinica kompanije Zdravlje-Actavis iz Leskovca..

Vatrogasci su o izbijanju požara informisani u 2 časa i 22 minuta, a vatrena stihija je lokalizovana u 4 časa i 25 minuta.

Nezvanično se moglo čuti da je najverovantije uzrok požara dotrajala instalacija, a kruži i priča da se jedan stanar ove veoma stare zgrade nije ponašao kako treba i da je u njegovom stanu izbio požar.

U ovom naselju je takođe pre desetak godina izbio požar i tada je takođe potpuno uništena jedna stambena zgrada.

 

 


#   stambene zgrade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima