Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У паду зида погинула једна особа, две теже повређене

rssBookmark and Share

01.07.2011. Извор: Блиц

Једно лице је погинуло, а два су теже повређена данас (четвртак) касно поподне око 18 сати у селу Извор крај Пирота када се на њих срушио зид старе економске зграде. Сва тројица су из Пирота.

Урушена економска зграда у Извору
Урушена економска зграда у Извору

ПИРОТ - Дежурни хирург у пиротској болници др Саша Велков рекао је за ’’Блиц’’ да је колима Хитне помоћи уз болницу довежен Иван Костић (54) из Пирота без виталних знакова живота и да је он од задобијених повреда страдао на лицу места.

"У нашу болницу довежена су још два пацијента. Урадили смо основну дијагностику у болници и после консултација, повређени Љубиша Вељковић (48) упућен је на даљу дијагностику и тепарију у Клинички центар у Нишу. Реч је о тешким повредама, серијској фрактури ребара и прелому карлице код овог лица", каже др Велков.

Према његовим речима, пацијент Михајло Младеновић (57) је довежен у болницу са преломом десне потколенице.

"Тренутно је задовољавајућих виталних параметара, хоспитализован је у болници и налази се на нашем Одељењу ортопедије", каже др Велков.

Отац повређеног Михајла Младеновића и власника ове економске зграде Велизар Младеновић (83) каже да кад све све ово десило није био у кући већ у продавници.

"Чуо сам од комшија да су њих тројица затрпана. Видео сам кад су почели да их ваде испод зида. Мој син Михајло са шураком Љубишом и мајстором Иваном су хтели да на спрату економске зграде ојачају зид који је дужине 11 метара. Зид од цигала се током радова урушио и притиснуо је њих тројицу", прича са сузама у очима Велизар Младеновић, додајући да је екипа Хитне помоћи дошла веома брзо.

Мештанин Горан Јовановић међу првима притрчао да помогне повређенима

Повређенима је међу првима притекао у помоћ комшија Горан Јовановић.

- Стицајем околности смо били испред сеоске продавнице. Кад смо чули плач жена и деце, схватили смо да нешто није у реду. Одм,ах смо отрчали и видели како је на њих пао зид, њихова непомична тела и крв на све стране. Оно што смо могли да видимо да један од њих није давао знаке живота. Зид је био подупрт, али је пао на њих ненадано и изазвао ову несрећу. Био је језив призор. Сви смо веома потрешени", каже Јовановић.

Са Гораном је повређенима одмах прискочио у помоћ и мештанин Срђан Голубовић.

"Били смо испред продавнице кад смо зачули плач жена које зову у помоћ. Одмах смо отрчали и почели да их извлачимо испод рушевина и да им помогнемо и спасемо њихове животе. Оно што смо могли да видимо у том тренуту је да су тешко повређени. Кола Хитне помоћи су стигла веома брзо. Хтели су да сруше стару и подигну ову шупу", прича Голубовић, који је такође веома потрешен овом несрећом.


#   Клинички центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима