Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U padu zida poginula jedna osoba, dve teže povređene

rssBookmark and Share

01.07.2011. Izvor: Blic

Jedno lice je poginulo, a dva su teže povređena danas (četvrtak) kasno popodne oko 18 sati u selu Izvor kraj Pirota kada se na njih srušio zid stare ekonomske zgrade. Sva trojica su iz Pirota.

Urušena ekonomska zgrada u Izvoru
Urušena ekonomska zgrada u Izvoru

PIROT - Dežurni hirurg u pirotskoj bolnici dr Saša Velkov rekao je za ’’Blic’’ da je kolima Hitne pomoći uz bolnicu dovežen Ivan Kostić (54) iz Pirota bez vitalnih znakova života i da je on od zadobijenih povreda stradao na licu mesta.

"U našu bolnicu dovežena su još dva pacijenta. Uradili smo osnovnu dijagnostiku u bolnici i posle konsultacija, povređeni Ljubiša Veljković (48) upućen je na dalju dijagnostiku i tepariju u Klinički centar u Nišu. Reč je o teškim povredama, serijskoj frakturi rebara i prelomu karlice kod ovog lica", kaže dr Velkov.

Prema njegovim rečima, pacijent Mihajlo Mladenović (57) je dovežen u bolnicu sa prelomom desne potkolenice.

"Trenutno je zadovoljavajućih vitalnih parametara, hospitalizovan je u bolnici i nalazi se na našem Odeljenju ortopedije", kaže dr Velkov.

Otac povređenog Mihajla Mladenovića i vlasnika ove ekonomske zgrade Velizar Mladenović (83) kaže da kad sve sve ovo desilo nije bio u kući već u prodavnici.

"Čuo sam od komšija da su njih trojica zatrpana. Video sam kad su počeli da ih vade ispod zida. Moj sin Mihajlo sa šurakom Ljubišom i majstorom Ivanom su hteli da na spratu ekonomske zgrade ojačaju zid koji je dužine 11 metara. Zid od cigala se tokom radova urušio i pritisnuo je njih trojicu", priča sa suzama u očima Velizar Mladenović, dodajući da je ekipa Hitne pomoći došla veoma brzo.

Meštanin Goran Jovanović među prvima pritrčao da pomogne povređenima

Povređenima je među prvima pritekao u pomoć komšija Goran Jovanović.

- Sticajem okolnosti smo bili ispred seoske prodavnice. Kad smo čuli plač žena i dece, shvatili smo da nešto nije u redu. Odm,ah smo otrčali i videli kako je na njih pao zid, njihova nepomična tela i krv na sve strane. Ono što smo mogli da vidimo da jedan od njih nije davao znake života. Zid je bio poduprt, ali je pao na njih nenadano i izazvao ovu nesreću. Bio je jeziv prizor. Svi smo veoma potrešeni", kaže Jovanović.

Sa Goranom je povređenima odmah priskočio u pomoć i meštanin Srđan Golubović.

"Bili smo ispred prodavnice kad smo začuli plač žena koje zovu u pomoć. Odmah smo otrčali i počeli da ih izvlačimo ispod ruševina i da im pomognemo i spasemo njihove živote. Ono što smo mogli da vidimo u tom trenutu je da su teško povređeni. Kola Hitne pomoći su stigla veoma brzo. Hteli su da sruše staru i podignu ovu šupu", priča Golubović, koji je takođe veoma potrešen ovom nesrećom.


#   Klinički centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima