Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У тешкој саобраћајној незгоди код Прешева погинула три мигранта, возач ухапшен за кријумчарање људи

rssBookmark and Share

Прешево 20.02.2024. Јужна Србија Инфо

Тешка саобраћајна догодила се синоћ код Прешева, где је око 29 часа дошло до трагедије на путу између села Алиђерце и Рељан. Возило, наводно преоптерећено, слетело је с пута, што је резултирало смртним исходом за троје људи, док је чак 11 особа задобило повреде различитог степена тежине.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Одмах након несреће, пристигла су хитна медицинска помоћ и полиција, а повређени су пребачени у Здравствени центар Врање ради пружања неопходне медицинске помоћи. Четири особе примљене су у овај здравствени центар, док су три од њих с лакшим повредама отпуштене након што су збринуте. Остали су задржани ради даљег лечења и надзора, а међу њима је и петнаестогодишње дете које је примљено на хируршку интервенцију.

Међу повређенима су биле и три особе које су чиниле једну породицу - отац, мајка и дете. Иако срећом с лакшим повредама, ова трагедија ће оставити трајне емоционалне и физичке последице на њихов живот.

Очевици тврде да је возило било претрпано људима и да је возило прелазило преко брзине. Након слетања с пута, полиција је брзо реаговала и ухапсила возача због сумње на кријумчарење људи. Возач, идентификован као Р.Р. из села Црнотинце, стар 43 године, приведен је надлежном тужиоцу.

Према саопштењу Министарства унутрашњих послова, утврђено је да је возач управљао возилом без возачке дозволе, што додатно отежава ситуацију. Истрага је у току, а органи реда и правде ангажовани су на расветљавању свих околности ове трагичне несреће.

Овај догађај је још једно болно подсећање на ризике илегалних превоза људи, који често доводе до губитка људских живота. Истовремено, истиче се важност поштовања саобраћајних прописа и ригорозне контроле како би се смањио број оваквих несрећа и трагедија на путевима.


#   Прешево   саобраћајна незгода   смрт   ПУ Врање   мигранти   Алиђерце   Рељан село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима