Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U teškoj saobraćajnoj nezgodi kod Preševa poginula tri migranta, vozač uhapšen za krijumčaranje ljudi

rssBookmark and Share

Preševo 20.02.2024. Južna Srbija Info

Teška saobraćajna dogodila se sinoć kod Preševa, gde je oko 29 časa došlo do tragedije na putu između sela Aliđerce i Reljan. Vozilo, navodno preopterećeno, sletelo je s puta, što je rezultiralo smrtnim ishodom za troje ljudi, dok je čak 11 osoba zadobilo povrede različitog stepena težine.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Odmah nakon nesreće, pristigla su hitna medicinska pomoć i policija, a povređeni su prebačeni u Zdravstveni centar Vranje radi pružanja neophodne medicinske pomoći. Četiri osobe primljene su u ovaj zdravstveni centar, dok su tri od njih s lakšim povredama otpuštene nakon što su zbrinute. Ostali su zadržani radi daljeg lečenja i nadzora, a među njima je i petnaestogodišnje dete koje je primljeno na hiruršku intervenciju.

Među povređenima su bile i tri osobe koje su činile jednu porodicu - otac, majka i dete. Iako srećom s lakšim povredama, ova tragedija će ostaviti trajne emocionalne i fizičke posledice na njihov život.

Očevici tvrde da je vozilo bilo pretrpano ljudima i da je vozilo prelazilo preko brzine. Nakon sletanja s puta, policija je brzo reagovala i uhapsila vozača zbog sumnje na krijumčarenje ljudi. Vozač, identifikovan kao R.R. iz sela Crnotince, star 43 godine, priveden je nadležnom tužiocu.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom bez vozačke dozvole, što dodatno otežava situaciju. Istraga je u toku, a organi reda i pravde angažovani su na rasvetljavanju svih okolnosti ove tragične nesreće.

Ovaj događaj je još jedno bolno podsećanje na rizike ilegalnih prevoza ljudi, koji često dovode do gubitka ljudskih života. Istovremeno, ističe se važnost poštovanja saobraćajnih propisa i rigorozne kontrole kako bi se smanjio broj ovakvih nesreća i tragedija na putevima.


#   Preševo   saobraćajna nezgoda   smrt   PU Vranje   migranti   Aliđerce   Reljan selo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima