Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убица признао да је убио Вука Стоиљковића

rssBookmark and Share

Ледена стена 17.09.2014. Новости

Почело суђење за убиство студента медицине Вука Стоиљковића (22) у Нишу. Димитрије Стевановић се извинио породици и пријатељима убијеног

Окривљени је одузео живот мом сину, а када одлежи казну, изаћи ће из затвора и наставити да живи. А Вук је лишен те могућности - изустила је кроз сузе Мирјана Стоиљковић, мајка студента медицине кога је, према оптужници, 10. фебруара у Нишу убио Димитрије Стевановић (19).

Током главног претреса, који је у уторак почео у Вишем суду у Нишу, док је са статусом посебно осетљивог сведока саслушавана мајка у црнини, у препуној великој судници владао је мук.

- Заклела сам да ћу да говорим истину и сви овде треба то да ураде како би се расветлио цео овај догађај - испричала је мајка убијеног Вука Стоиљковића. - На припремном рочишту чула сам да одбрана окривљеног хоће да ангажује психијатра како би покушала да помогне окривљеном и да му на тај начин ублаже казну.

Мирјана Стоиљковић је казала и да је један од разлога протеста младих у Нишу што ово убиство није расветљено до краја, односно није тачно одређена улога помагача окривљеног, нити се против њих води било који кривични поступак.

Главни претрес је почео читањем оптужнице и саслушањем Димитрија Стевановића, који је признао дело за које се терети. Рекао је да постоји кривица, али не у оној мери како је наведно у оптужници.

- Жао ми је и извињавам се породици и пријатељима Вука - рекао је, на почетку изношења своје одбране. - Није ми била намера да га усмртим, а цео догађај је сплет несрећних околности.

Стевановић је оптужен да је 10. фебруара ове године испред кафеа „Петар“, на тротоару између златаре „Станимировић“ и кафића „Бисер“, умишљајно лишио живота Вука Стоиљковића (22).

По изласку из локала „започели су физички сукоб, у коме је окривљени расклопио нож који је држао у руци“. Док су били у окренути лицем у лице, кружним замасима Стевановић је у кратком временском интервалу нанео четири убода.

Стевановић је у контејнер одбацио нож, а затим се возилом „Кул таксија“ одвезао до насеља Ледена стена у Нишу, где се састао са Ненадом Марјановићем, Милошем Спасићем и Илијом Пеличићем.

- Мобилном телефоном се јавио стрицу Драгану Ђокићу - наводи се у оптужници. - Стрицу је рекао да обавести полицију.

ФАТАЛНЕ РАНЕ

- БИО је добар, пун енергије, уписао је три факулета, а медицину је почео да студира јер му је отац умро услед болести - указала је Вукова мајка. - Кобне вечери није препознао зло и није претпоставио да му је живот угрожен. А зашто га је окривљени, ако већ тврди да није намеравао да га убије, ножем убадао баш по фаталним местима на телу?


#   убиство   Вук Стоиљковић   Димитрије Стевановић   Ледена стена   суђење   признање   кривични поступак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима