Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убица: Узео сам нож из јакне, пришао Вуку и избо га; Мајка: Где су помагачи убице

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2014. Курир

Мирјана Стојиљковић, мајка Вука Стојиљковића (22), за чије је убиство 10. фебруара ове године оптужен Димитрије Стевановић (20), упитала је јуче у судници зашто се на оптуженичкој клупи не налазе и Стевановићеви другови који су му помогли након злочина.

Убица: Узео сам нож из јакне, пришао Вуку и избо га; Мајка: Где су помагачи убице

- Један од разлога што је Ниш устао након убиства мога сина јесте и то што није до краја расветљена улога помагача убице. Због тога против њих неће бити вођен кривични поступак, већ ће бити само саслушани као сведоци иако су помагали Стевановићу после убиства мога сина - рекла је огорчена мајка убијеног младића.

Како је утврђено током истраге, Стевановић се након убиства нашао са својим друговима Милошем Спасићем, Илијом Пеличићем и Ненадом Марјановићем, у чијем је возилу пресвукао крваву одећу, а они су га одвезли до села Мрамор, где га је пронашла полиција. Међутим, ови младићи нису оптужени за помагање.

Оптужени Стевановић јуче је у суду признао злочин, али је истакао да је оно што се десило „стицај несрећних околности“.
- Нисам имао намеру да убијем Вука. Раније сам се неколико пута с њим сукобљавао, а нож сам почео да носим кад ме је један друг обавестио да се Вук спрема да ме претуче - рекао је оптужени.



Према његовим речима, кобне вечери другарице с којима је седео у кафићу пожалиле су му се да им се Вук и његово друштво подсмевају.

- Узео сам нож из јакне, пришао му и најљубазније га замолио да престану с таквим понашањем, а он ме је позвао да изађемо напоље. Почео је да ме удара, био сам уплашен, махао сам ножем покушавајући да га натерам да престане. Онда је он побегао на једну, а ја на другу страну. Нисам ни знао да сам га убио све док једном мом другу није јављено телефоном да је мртав - рекао је Стевановић, који је изразио жаљење и саучешће породици због Вукове смрти.

Мајка убици
ЗАШТО СИ МУ ЗАДАО ФАТАЛНЕ УБОДЕ?

Вукова мајка изразила је сумњу у Стевановићеву тврдњу да није имао намеру да убије.
- Ако заиста ниси имао намеру да га усмртиш, због чега си му нанео смртоносне убоде? - упитала га је Мирјана, позивајући се на обдукциони налаз, који је показао, између осталог, да је Вук задобио и убод у трбух, који је био фаталан.


#   Ниш   убиство   Вук Стоиљковић   Димитрије Стевановић   суђење   кривични поступак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима