Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubica: Uzeo sam nož iz jakne, prišao Vuku i izbo ga; Majka: Gde su pomagači ubice

rssBookmark and Share

Niš 17.09.2014. Kurir

Mirjana Stojiljković, majka Vuka Stojiljkovića (22), za čije je ubistvo 10. februara ove godine optužen Dimitrije Stevanović (20), upitala je juče u sudnici zašto se na optuženičkoj klupi ne nalaze i Stevanovićevi drugovi koji su mu pomogli nakon zločina.

Ubica: Uzeo sam nož iz jakne, prišao Vuku i izbo ga; Majka: Gde su pomagači ubice

- Jedan od razloga što je Niš ustao nakon ubistva moga sina jeste i to što nije do kraja rasvetljena uloga pomagača ubice. Zbog toga protiv njih neće biti vođen krivični postupak, već će biti samo saslušani kao svedoci iako su pomagali Stevanoviću posle ubistva moga sina - rekla je ogorčena majka ubijenog mladića.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Stevanović se nakon ubistva našao sa svojim drugovima Milošem Spasićem, Ilijom Peličićem i Nenadom Marjanovićem, u čijem je vozilu presvukao krvavu odeću, a oni su ga odvezli do sela Mramor, gde ga je pronašla policija. Međutim, ovi mladići nisu optuženi za pomaganje.

Optuženi Stevanović juče je u sudu priznao zločin, ali je istakao da je ono što se desilo „sticaj nesrećnih okolnosti“.
- Nisam imao nameru da ubijem Vuka. Ranije sam se nekoliko puta s njim sukobljavao, a nož sam počeo da nosim kad me je jedan drug obavestio da se Vuk sprema da me pretuče - rekao je optuženi.



Prema njegovim rečima, kobne večeri drugarice s kojima je sedeo u kafiću požalile su mu se da im se Vuk i njegovo društvo podsmevaju.

- Uzeo sam nož iz jakne, prišao mu i najljubaznije ga zamolio da prestanu s takvim ponašanjem, a on me je pozvao da izađemo napolje. Počeo je da me udara, bio sam uplašen, mahao sam nožem pokušavajući da ga nateram da prestane. Onda je on pobegao na jednu, a ja na drugu stranu. Nisam ni znao da sam ga ubio sve dok jednom mom drugu nije javljeno telefonom da je mrtav - rekao je Stevanović, koji je izrazio žaljenje i saučešće porodici zbog Vukove smrti.

Majka ubici
ZAŠTO SI MU ZADAO FATALNE UBODE?

Vukova majka izrazila je sumnju u Stevanovićevu tvrdnju da nije imao nameru da ubije.
- Ako zaista nisi imao nameru da ga usmrtiš, zbog čega si mu naneo smrtonosne ubode? - upitala ga je Mirjana, pozivajući se na obdukcioni nalaz, koji je pokazao, između ostalog, da je Vuk zadobio i ubod u trbuh, koji je bio fatalan.


#   Niš   ubistvo   Vuk Stoiljković   Dimitrije Stevanović   suđenje   krivični postupak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima