Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubica priznao da je ubio Vuka Stoiljkovića

rssBookmark and Share

Ledena stena 17.09.2014. Novosti

Počelo suđenje za ubistvo studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) u Nišu. Dimitrije Stevanović se izvinio porodici i prijateljima ubijenog

Okrivljeni je oduzeo život mom sinu, a kada odleži kaznu, izaći će iz zatvora i nastaviti da živi. A Vuk je lišen te mogućnosti - izustila je kroz suze Mirjana Stoiljković, majka studenta medicine koga je, prema optužnici, 10. februara u Nišu ubio Dimitrije Stevanović (19).

Tokom glavnog pretresa, koji je u utorak počeo u Višem sudu u Nišu, dok je sa statusom posebno osetljivog svedoka saslušavana majka u crnini, u prepunoj velikoj sudnici vladao je muk.

- Zaklela sam da ću da govorim istinu i svi ovde treba to da urade kako bi se rasvetlio ceo ovaj događaj - ispričala je majka ubijenog Vuka Stoiljkovića. - Na pripremnom ročištu čula sam da odbrana okrivljenog hoće da angažuje psihijatra kako bi pokušala da pomogne okrivljenom i da mu na taj način ublaže kaznu.

Mirjana Stoiljković je kazala i da je jedan od razloga protesta mladih u Nišu što ovo ubistvo nije rasvetljeno do kraja, odnosno nije tačno određena uloga pomagača okrivljenog, niti se protiv njih vodi bilo koji krivični postupak.

Glavni pretres je počeo čitanjem optužnice i saslušanjem Dimitrija Stevanovića, koji je priznao delo za koje se tereti. Rekao je da postoji krivica, ali ne u onoj meri kako je navedno u optužnici.

- Žao mi je i izvinjavam se porodici i prijateljima Vuka - rekao je, na početku iznošenja svoje odbrane. - Nije mi bila namera da ga usmrtim, a ceo događaj je splet nesrećnih okolnosti.

Stevanović je optužen da je 10. februara ove godine ispred kafea „Petar“, na trotoaru između zlatare „Stanimirović“ i kafića „Biser“, umišljajno lišio života Vuka Stoiljkovića (22).

Po izlasku iz lokala „započeli su fizički sukob, u kome je okrivljeni rasklopio nož koji je držao u ruci“. Dok su bili u okrenuti licem u lice, kružnim zamasima Stevanović je u kratkom vremenskom intervalu naneo četiri uboda.

Stevanović je u kontejner odbacio nož, a zatim se vozilom „Kul taksija“ odvezao do naselja Ledena stena u Nišu, gde se sastao sa Nenadom Marjanovićem, Milošem Spasićem i Ilijom Peličićem.

- Mobilnom telefonom se javio stricu Draganu Đokiću - navodi se u optužnici. - Stricu je rekao da obavesti policiju.

FATALNE RANE

- BIO je dobar, pun energije, upisao je tri fakuleta, a medicinu je počeo da studira jer mu je otac umro usled bolesti - ukazala je Vukova majka. - Kobne večeri nije prepoznao zlo i nije pretpostavio da mu je život ugrožen. A zašto ga je okrivljeni, ako već tvrdi da nije nameravao da ga ubije, nožem ubadao baš po fatalnim mestima na telu?


#   ubistvo   Vuk Stoiljković   Dimitrije Stevanović   Ledena stena   suđenje   priznanje   krivični postupak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima