Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убио шестогодишњег дечака

rssBookmark and Share

05.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

У Ромској махали надомак Сурдулице, у месту Масурица догодио се незапамћен злочин! Срђан Саитовић (32) претукао је на смрт Зорана Камдеровића, шестогодишњег сина своје снаје, а затим сам позвао хитну помоћ. Обдукција је показала да је реч о свирепом убиству.

Убио шестогодишњег дечака
Злочин се догодио у ноћи између суботе и недеље, по препоставкама полиције негде око поноћи, а смрт детета пријавили су лекари који су дошли у Масурицу на Срђанов позив.

Обдукција је показала да је детету сломљено осам ребара, модрица је било на целом телу, а чак је и јетра оштећена.

- Најпре смо трагали за НН лицем да би каснија истрага упутила на Срђана код којег је мали Зоран и његов трогодишњи брат провео ноћ. У недељу је и сам Саитовић признао злочин - прича за „Новости“ извор близак истрази.

У ромској махали око Срђанове куће окупиле се комшије и рођаци, а на питање зашто је то Срђан починио такав злочин, само слежу раменима. Мајка и очух детета отишли на сахрану, у суседно село одакле је мајка.

Срђанова мајка Добрица објашњава да је у време убиства њена снаја, отишла са мужем у родну Лепеницу како би средила неку документацију.

- Моја снаја је имала два сина из првог брака и добила је ћерку са мојим сином. Она је отишла у петак са мужем и бебом код својих у Лепеницу, а деца су остала код Срђана да их причува. У петак увече су деца преспавала код њега, али следеће ноћи се десило то страшно убиство - прича Добрица кроз сузе.

Срђанова тетка Благица Ибраимовић, која живи у суседној кући, каже да ништа није чула до тренутка када није дошла Хитна помоћ.

- Он раније никада није био груб према деци, чувао их је и бринуо о њима. Своју ћерку из ранијег брака није видео дуго. Жена му се преудала негде код Сарајева - прича Благица.

Полиција је Срђану Саитовићу одредила полицијско задржавање од 48 сати, након чега ће бити саслушан пред истражним судијом Вишег суда.


ШАМАРАО, ПА ПЕСНИЧИО

Према речима људи који воде истрагу, Срђан је најпре шамарао дете, а затим га песницама ударао и шутирао у пределу стомака. Друго трогодишње дете које је спавало у суседној соби није повређено.


#   Хитна помоћ   злочин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима