Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubio šestogodišnjeg dečaka

rssBookmark and Share

05.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

U Romskoj mahali nadomak Surdulice, u mestu Masurica dogodio se nezapamćen zločin! Srđan Saitović (32) pretukao je na smrt Zorana Kamderovića, šestogodišnjeg sina svoje snaje, a zatim sam pozvao hitnu pomoć. Obdukcija je pokazala da je reč o svirepom ubistvu.

Ubio šestogodišnjeg dečaka
Zločin se dogodio u noći između subote i nedelje, po prepostavkama policije negde oko ponoći, a smrt deteta prijavili su lekari koji su došli u Masuricu na Srđanov poziv.

Obdukcija je pokazala da je detetu slomljeno osam rebara, modrica je bilo na celom telu, a čak je i jetra oštećena.

- Najpre smo tragali za NN licem da bi kasnija istraga uputila na Srđana kod kojeg je mali Zoran i njegov trogodišnji brat proveo noć. U nedelju je i sam Saitović priznao zločin - priča za „Novosti“ izvor blizak istrazi.

U romskoj mahali oko Srđanove kuće okupile se komšije i rođaci, a na pitanje zašto je to Srđan počinio takav zločin, samo sležu ramenima. Majka i očuh deteta otišli na sahranu, u susedno selo odakle je majka.

Srđanova majka Dobrica objašnjava da je u vreme ubistva njena snaja, otišla sa mužem u rodnu Lepenicu kako bi sredila neku dokumentaciju.

- Moja snaja je imala dva sina iz prvog braka i dobila je ćerku sa mojim sinom. Ona je otišla u petak sa mužem i bebom kod svojih u Lepenicu, a deca su ostala kod Srđana da ih pričuva. U petak uveče su deca prespavala kod njega, ali sledeće noći se desilo to strašno ubistvo - priča Dobrica kroz suze.

Srđanova tetka Blagica Ibraimović, koja živi u susednoj kući, kaže da ništa nije čula do trenutka kada nije došla Hitna pomoć.

- On ranije nikada nije bio grub prema deci, čuvao ih je i brinuo o njima. Svoju ćerku iz ranijeg braka nije video dugo. Žena mu se preudala negde kod Sarajeva - priča Blagica.

Policija je Srđanu Saitoviću odredila policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti saslušan pred istražnim sudijom Višeg suda.


ŠAMARAO, PA PESNIČIO

Prema rečima ljudi koji vode istragu, Srđan je najpre šamarao dete, a zatim ga pesnicama udarao i šutirao u predelu stomaka. Drugo trogodišnje dete koje je spavalo u susednoj sobi nije povređeno.


#   Hitna pomoć   zločin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima