Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен хакер из Лесковца

rssBookmark and Share

19.04.2011. Извор: Блиц

Двојица хакера који су прошлог уторка учествовали у обарању сајта посебног одељења Тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала ухапшени су јуче у акцији припадника службе за борбу против организованог криминала, сазнаје „Блиц”.

Приведени Милош Милошевић (21) и Ненад Цветановић (34)

Ухапшен хакер из Лесковца

У акцији су ухапшени Милош Милошевић (21) из Деспотовца, који се сумњичи да је те ноћи на сајт тужилаштва постављао порнографске фотографије, и Ненад Цветановић (34) из Лесковца, који се терети да је порукама емитованим на сајту позивао на рачунарску саботажу.

Обојицу осумњичених лоцирали су припадници Одељења за високотехнолошки криминал МУП Србије, који су јуче извршили претрес њихових станова и запленили рачунаре. Компјутери осумњичених су блокирани и однети на вештачење, а Милошевићу и Цветановићу одређено је полицијско задржавање од 48 сати.

Сајт насловне странице тужилаштва www.beograd.vtk.jt.rs оборен је у уторак увече, а интернет корисници су га у току наредне ноћи мењали неколико пута, да би у среду ујутро поново био у функцији. За то време на сајту су се појављивале разне поруке као што су: „Дајте, људи, па Хрвати вас хаковали. Саберите се, нађите неког ко зна да састви лозинку како треба. It’s a website, not a rocket science”. Истовремено, на сајту су се, осим подругљивих порука, појавиле и порнографске фотографије...

 


#   хапшење   криминал   интернет   фотографије   високотехнолошки криминал   Милош Милошевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима