Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен Мића Четник, изрешетао Декија Босанца у Косовској Митровици

rssBookmark and Share

Алексинац 28.12.2017.

У Косовској Митровици у среду ујутру убијен Дејан Стевић (40) из Крушевца, нападач приведен. За убиство осумњичен Мића Урошевић, за којим се трага још од 2014.

Ухапшен Мића Четник, изрешетао Декија Босанца у Косовској Митровици

У Косовској Митровици у среду ујутру убијен Дејан Стевић (40) из Крушевца, нападач приведен. За убиство осумњичен Мића Урошевић, за којим се трага још од 2014.

У Косовској Митровици, у среду рано ујутру, убијен је Дејан Стевић (40) звани Деки Босанац, из Крушевца. За његово убиство, како незванично сазнајемо, осумњичен је Мића Урошевић (38), звани Мића Четник, који је према незваничним информацијама - приведен. За Урошевићем је, иначе, расписана и међународна потерница, јер је правоснажно осуђен за убиство почињено 2014. године у Алексинцу.

Тело Дејана Стевића пронађено је око 5.30 у Улици цара Душана, у северном делу Косовске Митровице и по налогу тужиоца послато је на обдукцију у Приштину. У Косовској полицији су само рекли да је због овог убиства приведена једна особа.

- Полиција је добила позив у 5.30 и на лицу места затекла тело - рекао је, за "Новости", Жељко Бојић, шеф оперативе Косовске полиције за регион север. - На телу су били видљиви трагови крви у пределу стомака, па се сумња да је реч о убиству.

Истражни тимови Косовске полиције обавиле су увиђај. "Новости" су на лицу места, поред беживотног тела на средини улице која води ка међународном пословном колеџу, приметиле и аутомобил "форд фокус" сиве боје, без регистарских таблица и са отвореним вратима са возачеве стране. То, према првим информацијама, може да укаже на могућност да је жртва овог напада покушала да побегне или да потражи помоћ у некој од оближњих кућа.

Дејан Стевић је стари знанац српске полиције, а последњи пут на ступцима црне хронике освануо је пре седам година када је на вратима његовог кафића у Крушевцу непознати починилац поставио ручну бомбу. Експлозија је одјекнула када је врата локала отворио Бошко Грујић, који је био у друштву Стевићевог брата Александра. Грујић је у детонацији теже повређен, док је Александар прошао са лакшим повредама.

Са Дејаном и Александром Стевићем је после увиђаја обављен информативни разговор, како би се евентуално утврдило с ким су у непријатељским односима и ко би могао да планира напад на њих. Обојица браће су, међутим, полицији изјавили да немају непријатеље и да не знају на чијој би мети могли да се нађу.

Против Дејана Стевића подношено је неколико кривичних пријава, за разна дела. Деведесетих година био је осумњичен за убиство, али је касније ослобођен те оптужбе. У Крушевцу је до 2003. словио за жестоког супарника Зорана Јотића Јотке, с којим се борио за превласт у крушевачком подземљу. Јотић је ухапшен у акцији "Сабља" и осуђен је за изнуду и организовање криминалне групе.

ЗБОГ УБИСТВА ОСУЂЕН НА 20 ГОДИНА

Мића Урошевић, звани Мића Четник, у бекству је од 21. јануара 2014. године када је, према правоснажној судској пресуди, убио Александра Јоцића (29) из Алексинца, а тешко ранио Сашу Дудића (38). Њему је суђено у одсуству и добио је 20 година робије.

Како се наводи у пресуди, Урошевић је испалио седам хитаца у правцу "мицубишија" којим је управљао Јоцић, а у којем су били и Дудић и М. Г. из Алексинца. Јоцић је тешко рањен у груди и врат и убрзо је преминуо, док је Дудић лакше рањен. Он се, по свему судећи, од правосудних органа Србије крио у Косовској Митровици.

Медији су тада извештавали да је реч о обрачуну криминалних група из Алексинца. Јоцић је, наводно, мобилним телефоном неколико пута позивао Мићу Урошевића. Тражио је да се виде како би, наводно, рашчистили неке односе. Потом је колима, у којима су били и његови другови, дошао испред куће Урошевића и звао га да изађе. Урошевић је, како се сумња, изашао из куће, потегао аутомат и испалио цео шаржер у "мицубиши".

Новости, Алексинац.нет


#   Алексинац   полиција   хапшење   убиство   Косовска Митровица   Мића Урошевић Четник   информативни разговор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима