Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen Mića Četnik, izrešetao Dekija Bosanca u Kosovskoj Mitrovici

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.12.2017.

U Kosovskoj Mitrovici u sredu ujutru ubijen Dejan Stević (40) iz Kruševca, napadač priveden. Za ubistvo osumnjičen Mića Urošević, za kojim se traga još od 2014.

Uhapšen Mića Četnik, izrešetao Dekija Bosanca u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici u sredu ujutru ubijen Dejan Stević (40) iz Kruševca, napadač priveden. Za ubistvo osumnjičen Mića Urošević, za kojim se traga još od 2014.

U Kosovskoj Mitrovici, u sredu rano ujutru, ubijen je Dejan Stević (40) zvani Deki Bosanac, iz Kruševca. Za njegovo ubistvo, kako nezvanično saznajemo, osumnjičen je Mića Urošević (38), zvani Mića Četnik, koji je prema nezvaničnim informacijama - priveden. Za Uroševićem je, inače, raspisana i međunarodna poternica, jer je pravosnažno osuđen za ubistvo počinjeno 2014. godine u Aleksincu.

Telo Dejana Stevića pronađeno je oko 5.30 u Ulici cara Dušana, u severnom delu Kosovske Mitrovice i po nalogu tužioca poslato je na obdukciju u Prištinu. U Kosovskoj policiji su samo rekli da je zbog ovog ubistva privedena jedna osoba.

- Policija je dobila poziv u 5.30 i na licu mesta zatekla telo - rekao je, za "Novosti", Željko Bojić, šef operative Kosovske policije za region sever. - Na telu su bili vidljivi tragovi krvi u predelu stomaka, pa se sumnja da je reč o ubistvu.

Istražni timovi Kosovske policije obavile su uviđaj. "Novosti" su na licu mesta, pored beživotnog tela na sredini ulice koja vodi ka međunarodnom poslovnom koledžu, primetile i automobil "ford fokus" sive boje, bez registarskih tablica i sa otvorenim vratima sa vozačeve strane. To, prema prvim informacijama, može da ukaže na mogućnost da je žrtva ovog napada pokušala da pobegne ili da potraži pomoć u nekoj od obližnjih kuća.

Dejan Stević je stari znanac srpske policije, a poslednji put na stupcima crne hronike osvanuo je pre sedam godina kada je na vratima njegovog kafića u Kruševcu nepoznati počinilac postavio ručnu bombu. Eksplozija je odjeknula kada je vrata lokala otvorio Boško Grujić, koji je bio u društvu Stevićevog brata Aleksandra. Grujić je u detonaciji teže povređen, dok je Aleksandar prošao sa lakšim povredama.

Sa Dejanom i Aleksandrom Stevićem je posle uviđaja obavljen informativni razgovor, kako bi se eventualno utvrdilo s kim su u neprijateljskim odnosima i ko bi mogao da planira napad na njih. Obojica braće su, međutim, policiji izjavili da nemaju neprijatelje i da ne znaju na čijoj bi meti mogli da se nađu.

Protiv Dejana Stevića podnošeno je nekoliko krivičnih prijava, za razna dela. Devedesetih godina bio je osumnjičen za ubistvo, ali je kasnije oslobođen te optužbe. U Kruševcu je do 2003. slovio za žestokog suparnika Zorana Jotića Jotke, s kojim se borio za prevlast u kruševačkom podzemlju. Jotić je uhapšen u akciji "Sablja" i osuđen je za iznudu i organizovanje kriminalne grupe.

ZBOG UBISTVA OSUĐEN NA 20 GODINA

Mića Urošević, zvani Mića Četnik, u bekstvu je od 21. januara 2014. godine kada je, prema pravosnažnoj sudskoj presudi, ubio Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca, a teško ranio Sašu Dudića (38). Njemu je suđeno u odsustvu i dobio je 20 godina robije.

Kako se navodi u presudi, Urošević je ispalio sedam hitaca u pravcu "micubišija" kojim je upravljao Jocić, a u kojem su bili i Dudić i M. G. iz Aleksinca. Jocić je teško ranjen u grudi i vrat i ubrzo je preminuo, dok je Dudić lakše ranjen. On se, po svemu sudeći, od pravosudnih organa Srbije krio u Kosovskoj Mitrovici.

Mediji su tada izveštavali da je reč o obračunu kriminalnih grupa iz Aleksinca. Jocić je, navodno, mobilnim telefonom nekoliko puta pozivao Miću Uroševića. Tražio je da se vide kako bi, navodno, raščistili neke odnose. Potom je kolima, u kojima su bili i njegovi drugovi, došao ispred kuće Uroševića i zvao ga da izađe. Urošević je, kako se sumnja, izašao iz kuće, potegao automat i ispalio ceo šaržer u "micubiši".

Novosti, Aleksinac.net


#   Aleksinac   policija   hapšenje   ubistvo   Kosovska Mitrovica   Mića Urošević Četnik   informativni razgovor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima