Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен "Милошчић"

rssBookmark and Share

05.10.2010. Извор: Јужне вести

НИШ - Власник и директор ланца трговинских објеката "Милошчић" ухапшен је због сумње да је оштетио велики број предузећа за преко 680 милиона динара.

У нишкој полицији кажу да се сумња да је Горан Б. (1967), као директор и одговорно лице предузећа „Милошчић“ из Ниша од почетка 2008. до јула 2009. године, преузимао робу од предузећа и продавао, при чему робу није плаћао већ је остављао бланко менице која наведена предузећа нису могла да наплате због блокаде рачуна предузећа "Милошчић" - саопштено је из нишке полиције.

- Осумњичени је у 2008. години, закључио Уговор о издавању банкарске гаранције и Уговор о краткорочном револвинг кредиту, код једне од пословних банака у Нишу, при чему је као средство обезбеђења дао хипотеку над зградом предузећа која није део имовине предузећа „Милошчић“ а наведени новчани износ није могао врати банци - пише у саопштењу.

На овај начин осумњичени је нанео штету разним повериоцима у укупном износу од 682 милиона динара.

Након саслушања Горану Б. одређен је једномесечни притвор.

У полицији кажу да је у току и истрага по пријава незадовољних радника, којима, како кажу радници, "Милошчић" дугује пуно пара за плате. Ипак, истрага се води и против неколико радника који су, како кажу у полицији, осумњичени да су само узимали новац од пазара или робу из магацина.


#  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима