Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен убица раднице поште из Сокобање

rssBookmark and Share

Алексинац 03.02.2014. Курир, РТС, Новости

Осумњичени С.Ј. се терети да је ножем заклао службеницу поште Милу Милојевић због 3.500 динара које је потрошио у кладионициМила Миливојевић, Сокобања, заклана

Ухапшен убица раднице поште из Сокобање

Полиција у Сокобањи ухапсила је С.Ј. (17), из Алексинца, који се терети да је 30. децембра прошле године пребио, па заклао Милу Миливојевић (57), радницу Поште у Сокобањи. Несрећну жену преклао је ножем због 3.500 динара, које је уплатио у кладионицу.

Након што је откривен починилац овог монструозног злочина, житељи Сокобање су одахнули.

Криминалистичка полиција у сарадњи са зајечарском полицијом ухапсила је малолетног С. Ј. (1996) из Сокобање због сумње да је пре нешто више од месец дана заклао Милу Миливојевић (57) у њеном стану у Сокобањи.

С. Ј. је у присуству своје мајке у сокобањској полицији признао злочин, који је оквалификован као тешко убиство.

Према наводима полиције, мотив убиства било је користољубље, с обзиром на то да је од жртве узео 3.500 динара за кладионицу.

С.Ј. који је у тренутку убиства био малолетан, је како сазнају „Новости“, од родитеља добио 3.500 динара да купи патике. Међутим, новац је потрошио у кладионици и није знао како то да објасни оцу и мајци.

Отишао је у кућу Миливојевићеве, којој је повремено помагао у обављању физичких послова. Она га је пустила унутра, а С.Ј. је сео за рачунар. Малолетник је тада на интернету видео да му је један тикет „прошао“ и да је зарадио 1.000 динара, па је, у првом тренутку, одустао од убиства, које је, по свему судећи, планирао.

Отишао је до кладионице, подигао добитак и поново „пустио“ тикет. међутим, изгубио је, па се поново вратио у кућу Миливојевићеве. Када му је несрећна жена отворила врата, С.Ј. ју је, без икаквог упозорења, ударио песницом у главу, наклон чега је Мила пала на под. Малолетник јој је притрчао и дланом јој задао неколико удараца у гркљан, након чега је радници Поште пошла крв из уста.

С.Ј. је дохватио торбицу Миливојевићеве и кренуо да изађе из куће. Приметио је, међутим, да несрећна жена кркља и мрда прстима, отишао до њене кухиње, из судопере узео кухињски нож и, једним покретом - преклао несрећну жену.

Након тога, С.Ј. је побегао из куће. У торбици је било 3.900 динара. Малолетник је за 2.900 динара купио патике, а за остатак је купио намирнице, које је однео кући. Торбицу и нож је, са једног моста, бацио у поток, недалеко од Сокобање, где их је полиција недавно пронашла.

Малолетник је приведен и узет му је ДНК, који се поклопио са траговима пронађеним на месту злочина. Након саслушања, С.Ј. је, сазнајемо, признао да је убио Миливојевићеву.

Убијена Мила Миливојевић је иначе била радница поште и пријатељица мајке младића који је признао убиство.

Полиција је пронашла нож и новчаник, којим је убиство извршено.

С. Ј. није од раније познат полицији, а похађао је ванредно средњу школу у Бору. Он ће бити предат Вишем тужилаштву у Нишу, које ће га проследити судији за малолетнике.

Како незванично сазнајемо, младић је повремено уз новчану накнаду обављао кућне послове код убијене Миле Миливојевић.

 


#   Алексинац   Сокобања   полиција   пошта   Мила Милојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима