Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен због злоупотребе положаја

rssBookmark and Share

17.11.2011. Аutor : S.Popović |

Лесковачка полиција лишила је слободе и одредила задржавање Д.С. (33) из Лесковца због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела злоупотребе службене положаја, фалсификовање службене исправе и пореске утаје, чиме је буџет Републике Србије оштетио за преко четири милиона динара.

Ухапшен због злоупотребе положаја

Сумња се да је Д.С. у периоду од јануара до септембра ове године, у својству одговорног лица предузећа злопутребом положаја лажно приказао да је наводно вршио продају грађевинског материјала предузећима власништва М.М. (38) из Ћуприје и Ж.Р. (50) из Ниша.

Међутим, грађевински материјал је продао физичким лицима за готов новац и тако избегао обавезу плаћања пореза на приходе у износу од 1.9 милиона динара.

М.М. и Ж.Р. су на име наводно оствреног промета грађевинског материјала између њихових преузећа издали и оверили фактуре са неистинитим садржајем, које је Д.С. прокњижио у својој пословној евиденцији и приказао у пореским пријавама, које је подено Пореској управи у Лесковцу, чиме је избегао обавезу плаћања пореза на додату вредност у износу од преко 2.1 милион динара.

Полиција је Вишем јавном тужилаштву поденла и кривичне пријаве против ММ., Ж.Р. и Х.С.

Д.С. ће у току дана бити приведен истражном судији Вишег суда у Лесковцу.


#   хапшење   грађевински материјал   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима