Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja

rssBookmark and Share

17.11.2011. Autor : S.Popović |

Leskovačka policija lišila je slobode i odredila zadržavanje D.S. (33) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službene položaja, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje, čime je budžet Republike Srbije oštetio za preko četiri miliona dinara.

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja

Sumnja se da je D.S. u periodu od januara do septembra ove godine, u svojstvu odgovornog lica preduzeća zloputrebom položaja lažno prikazao da je navodno vršio prodaju građevinskog materijala preduzećima vlasništva M.M. (38) iz Ćuprije i Ž.R. (50) iz Niša.

Međutim, građevinski materijal je prodao fizičkim licima za gotov novac i tako izbegao obavezu plaćanja poreza na prihode u iznosu od 1.9 miliona dinara.

M.M. i Ž.R. su na ime navodno ostvrenog prometa građevinskog materijala između njihovih preuzeća izdali i overili fakture sa neistinitim sadržajem, koje je D.S. proknjižio u svojoj poslovnoj evidenciji i prikazao u poreskim prijavama, koje je podeno Poreskoj upravi u Leskovcu, čime je izbegao obavezu plaćanja poreza na dodatu vrednost u iznosu od preko 2.1 milion dinara.

Policija je Višem javnom tužilaštvu podenla i krivične prijave protiv MM., Ž.R. i H.S.

D.S. će u toku dana biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu.


#   hapšenje   građevinski materijal   krivične prijave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima