Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Украдена медицинска камера вредна 300 долара

rssBookmark and Share

22.03.2013. Izvor: Rts-JužnaSrbija.Info

Током предавања о савременој израелској технологији, које је у Лесковцу одржао заменик амбасадора Ејал Наор, нестала мала медицинска камера. Још није јасно шта се с њом догодило.

Украдена медицинска камера вредна 300 долара

Нестала је мала медицинска камера која је ишла од руке до руке током предавања о савременој израелској технологији, које је у Лесковцу одржао заменик амбасадора Ејал Наор. Још није јасно шта се са њом догодило.

Ни дипломата, ни представници града нису сигурни да ли је неко од ђака украо или изгубио сићушну направу.

Рeч је о камери величине таблете, која служи за медицинске снимке унутрашњих органа.

Њена вредност је око 300 долара и без појаса (холтера) је неупотребљива.

"Жао нам је што се то десило у нашем граду, али морам да кажем да заменик амбасадора није придавао велику важност томе уз образложење да можда није требало тако сићушну ствар дати деци у препуној сали", рекао шеф кабинета градоначелника Лесковца Небојша Димитријевић.

Град је, како је рекао, понудио да плати камеру, али да је израелски дипломата то одбио. Помоћним радницима је дат налог да детаљно прегледају скупштинску салу и покушају да пронађу камеру.

Ејал Наор је средњошколцима у великој сали Скупштине Града Лесковца одржао предавање "Израел и његови потенцијали" током кога је дао ученицима да погледају малу камеру величине пилуле која се прогута, а онда се преко појаса прати стање унутрашњих органа.


#   Небојша Димитријевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима