Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ukradena medicinska kamera vredna 300 dolara

rssBookmark and Share

22.03.2013. Izvor: Rts-JužnaSrbija.Info

Tokom predavanja o savremenoj izraelskoj tehnologiji, koje je u Leskovcu održao zamenik ambasadora Ejal Naor, nestala mala medicinska kamera. Još nije jasno šta se s njom dogodilo.

Ukradena medicinska kamera vredna 300 dolara

Nestala je mala medicinska kamera koja je išla od ruke do ruke tokom predavanja o savremenoj izraelskoj tehnologiji, koje je u Leskovcu održao zamenik ambasadora Ejal Naor. Još nije jasno šta se sa njom dogodilo.

Ni diplomata, ni predstavnici grada nisu sigurni da li je neko od đaka ukrao ili izgubio sićušnu napravu.

Reč je o kameri veličine tablete, koja služi za medicinske snimke unutrašnjih organa.

Njena vrednost je oko 300 dolara i bez pojasa (holtera) je neupotrebljiva.

"Žao nam je što se to desilo u našem gradu, ali moram da kažem da zamenik ambasadora nije pridavao veliku važnost tome uz obrazloženje da možda nije trebalo tako sićušnu stvar dati deci u prepunoj sali", rekao šef kabineta gradonačelnika Leskovca Nebojša Dimitrijević.

Grad je, kako je rekao, ponudio da plati kameru, ali da je izraelski diplomata to odbio. Pomoćnim radnicima je dat nalog da detaljno pregledaju skupštinsku salu i pokušaju da pronađu kameru.

Ejal Naor je srednjoškolcima u velikoj sali Skupštine Grada Leskovca održao predavanje "Izrael i njegovi potencijali" tokom koga je dao učenicima da pogledaju malu kameru veličine pilule koja se proguta, a onda se preko pojasa prati stanje unutrašnjih organa.


#   Nebojša Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima