Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо лека, пацијенту преписао средство за чишћење

rssBookmark and Share

Пирот 04.04.2014. Бета

Полицијска управа у Пироту по налогу Тужилаштва поднела је кривичну пријаву против власника приватне ординације "Здравковић" Ненада Здравковића из Пирота, осумњиченог за несавесно пружање лекарске помоћи.

Уместо лека, пацијенту преписао средство за чишћење

Како се наводи у саопштењу полиције, пацијенту из Димитровграда Ивану Димитрову у приватној ординацији за снимање желуца уместо баријум-сулфата дат је натријум-хидроксид, хемијско средство које се користи за чишћење масних површина.

Четрдесетшестогодишњи Иван Димитров из Димитровграда казао је новинарима да је имао проблема са желудачном киселином и да је због тога заказао снимање желуца за 24. фебруар.

"Са умиваоника где је било неколико боца, дао ми је воду и течност да попијем. Попио сам пола чаше и више нисам могао. Рекао сам доктору да течност има чудан укус. Рекао ми је да морам да попијем још мало због снимања, а после снимања ме обавестио да на желуцу нема ништа", рекао је Димитров. Он је додао да је док је пио течност из чаше осетио мучнину.

"Почео сам да повраћам. Донео ми је млеко да попијем. Опет сам повраћао, а доктор је остатак течности просуо. Рекао ми је да је то из увоза, да су до сада и други пацијенти пили и да им ништа није било. Погледао је и рекао да није прошао ни рок трајања", казао је Иван.

Пошто је Димитрову било лоше, власник ове Ординације Ненад Здравковић је Ивана одвезао у пиротску Болницу. "Стезало ме у грлу и почео сам за кратко време да се гушим. После пиротске, био сам и на лечењу у Клиничком центру у Београду. Укупно сам по болницама био 34 дана. Снимали су ме и у Београду и рекли да на желуцу немам никакве промене", објаснио је он.

У извештају Одељења интензивне неге Клиничког центра испоставило се да је за снимање желуца пацијент у овој Ординацији добио натријум-хидроксид, уместо баријум-сулфата.

"Кад сам дошао из Београда доктор је долазио овде два-три пута да види шта радим и како сам. После више није долазио пошто нисам могао ни да причам", прича Иван.

Власник Приватне Ординације Ненад Здравковић у телефонском разговору је рекао да је чињеница да је пацијент имао здравствене компликације.

"Максимално сам му помогао и он се сада осећа добро. Очекујем да ће Тужилаштво да одради свој део посла и да се утврди да ли постоји кривица", рекао је Здравковић.

Полицијска управа у Пироту је поднела и кривичну пријаву против једног лекара, медицинске сестре и техничара Опште болнице Пирот због несавесног пружања лекарске помоћи, односно због тога што је једном пацијенту дата погрешна крвна група.


#   Пирот   Димитровград   лечење   медицинске сестре   Полицијска управа   Ненад Здравковић   крвна група
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима