Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Умро Миленко Смиљанић

rssBookmark and Share

14.08.2012. Autor: Agencija TANJUG Foto :RTS

Бивши лидер Савеза самосталних синдиката Србије Миленко Смиљанић преминуо у Суботици.Некадашњи председник Савеза самосталних синдиката Србије Миленко Смиљанић преминуо је јутрос после краће болести у Суботици, потврђено је Танјугу у суботичкој организацији синдиката.

Умро Миленко Смиљанић

Миленко Мика Смиљанић рођен је 1942. године у Барлову, општина Куршумлија, у породици железничара. Основну школу завршио је у Младеновцу, гимназију у Аранђеловцу, а потом је на Филозофском факултету у Београду дипломирао социологију.

Смиљанић је радио на Радничком универзитету, потом предавао на Економском факултету и био директор "Суботица филма".

За секретара Већа Савеза синдиката Суботице изабран је 1989. године, у време "јогурт револуције", да би нешто касније постао и председник овог општинског већа.

За председника Већа Савеза синдиката Србије изабран је пет дана после октобарских промена 2000. године. На Дванаестом конгресу Савеза синдиката Србије, у априлу 2002. године реизабран је за председника.

Са места председника Савеза самосталних синдиката Србије повукао се почетком јула 2007. године, а на том месту га је наследио садашњи председник Љубисав Орбовић.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.


#   синдикат   смрт   In memoriam   општина Куршумлија   Љубисав Орбовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима