Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ватрогасци спасили дрвосечу заглављеног испод стабла

rssBookmark and Share

21.10.2013. Autor: Tanjug

У акцији спасавања, која је трајала скоро сат и тридесет минута од пријема позива, Хитна служба прокупачког Дома здравља и ватрогасци успели су да спасу дрвосечу М. Мрдаковића (53) из села Ргаје у општини Прокупље који је остао заробљен у шуми након што је дрво које је секао моторном тестером пало на њега.

Ватрогасци спасили дрвосечу заглављеног испод стабла

Несрећни човек је био сам у шуми и припремао дрва за зиму, а приликом пада стабла задобио је отворени прелом натколенице и највероватније затворени прелом потколенице.

Ипак успео је да у последњим тренуцима пре него што се онесвестио из џепа извади мобилни телефон којим је позвао рођака, а који је и алармирао прокупачку Хитну службу и ватрогасце.

"Позив смо примили несто пре пола једанаест и одмах смо у координацији са Хитном службом кренули ка месту несреће. Успут смо контактирали Шумску управу и шумаре надлезне за тај рејон, који су се упутили ка повређеном. Захваљујући доброј координацији свих служби стигли смо до беспомоћног човека у рекордном року" рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Срђан Митровић.

Он каже да је проблем био што се није знала тачна локација где се човек налазио. Ипак срећним случајем Мрдаковића су пронашли шумар и један од мештана који је такође био у шуми.

Они су успели да га извуку испод стабла и да га превезу стотинак метара трактором ка Прокупљу

У међувремену је пристигла и Хитна помоћ, и на лицу места му је указана лекарска помоћ."Пацијента смо затекли без свести у стању шока са отвореним преломом натколенице и највероватније затвореним преломом потколенице.

На месту догађа му је дата антишок терапија и стабилизовани витални параметри, извршено привремено заустављање крварења и имобилизација. Пацијент је у стабилном стању и ван животне опасности довезен до Одељења ургентне медицине у прокупачкој болници „др Алекса Савић" рекла је лекарка Хитне службе Дома здравља Љубица Станковић.


#   Хитна помоћ   Љубица Станковић   дeмократија   ватрогасци   Срђан Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима