Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вељовић: Безбедносна ситуациjа на jугу задовољаваjућа

rssBookmark and Share

27.07.2013. Autor: Agencija TANJUG

Безбедносна ситуациjа на jугу Србиjе jе задовољаваjућа, рекао jе данас директор полициjе Mилорад Вељовић, додаjући да не очекуjе никакве проблеме.

Вељовић: Безбедносна ситуациjа на jугу задовољаваjућа

"С обзиром на стање одреда полициjе у Kопненоj зони безбедности коjе сам данас обишао и на извештаjе коjе сам добио безбедносна ситуациjа jе задовољаваjућа и не очекуjем никакве проблеме", прецизирао jе Вељовић.

Вељовић jе рекао да jе више пута поновио да jе Жандармериjа у функциjи грађана и да сваки њен припадник мора да брине о сигурности свих грађана Србиjе.
"Сарадња Жандармериjе са локалним становништвом посебно jе важна у Kопненоj зони безбедности", нагласио jе Вељовић у Mиратовцу.

Задатак Жандармериjе jе да чува и државу и сваког грађанина, а да би се то постигло неопходно jе поштовање хиjерархиjе и одговорно и професионално понашање, нагласио jе Вељовић.

Oн jе додао да се изборио да "кресање" буџета не буде на уштрб полициjе и да полициjа и Жандармериjа буду максимално опремљене.

Вељовић jе данас са сарадницима обишао Kопнену зону безбедности где се упознао са стањем безбедности на jугу Србиjе и обишао полициjске службенике ангазоване на том подручjу.

Директор полициjе обишао jе базу Ристовац код Буjановца, а у Mиратовцу, начелник ПУ Прешева Aвди Баjрами рекао jе Вељовићу да jе стање у KЗБ редовно, али да постоjи потреба за додатним броjем полицаjаца.

Приликом обиласка интегрисаног прелаза Kончуљ, начелник буjановачке полициjе Драган Величковић рекао jе да jе од почетка године регистровано око 200.000 прелаза и да за сада никаквих проблема ниjе било.

У обиласку Kопнене зоне безбедности са Вељовићем били су и заменик директора полициjе генерал Братислав Mитровић, начелник Управе криминалистичке полициjе Родољуб Mиловић и начелник Управе полициjе генерал Mладен Kурибак.


#   Драган Величковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима