Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veljović: Bezbednosna situacija na jugu zadovoljavajuća

rssBookmark and Share

27.07.2013. Autor: Agencija TANJUG

Bezbednosna situacija na jugu Srbije je zadovoljavajuća, rekao je danas direktor policije Milorad Veljović, dodajući da ne očekuje nikakve probleme.

Veljović: Bezbednosna situacija na jugu zadovoljavajuća

"S obzirom na stanje odreda policije u Kopnenoj zoni bezbednosti koje sam danas obišao i na izveštaje koje sam dobio bezbednosna situacija je zadovoljavajuća i ne očekujem nikakve probleme", precizirao je Veljović.

Veljović je rekao da je više puta ponovio da je Žandarmerija u funkciji građana i da svaki njen pripadnik mora da brine o sigurnosti svih građana Srbije.
"Saradnja Žandarmerije sa lokalnim stanovništvom posebno je važna u Kopnenoj zoni bezbednosti", naglasio je Veljović u Miratovcu.

Zadatak Žandarmerije je da čuva i državu i svakog građanina, a da bi se to postiglo neophodno je poštovanje hijerarhije i odgovorno i profesionalno ponašanje, naglasio je Veljović.

On je dodao da se izborio da "kresanje" budžeta ne bude na uštrb policije i da policija i Žandarmerija budu maksimalno opremljene.

Veljović je danas sa saradnicima obišao Kopnenu zonu bezbednosti gde se upoznao sa stanjem bezbednosti na jugu Srbije i obišao policijske službenike angazovane na tom području.

Direktor policije obišao je bazu Ristovac kod Bujanovca, a u Miratovcu, načelnik PU Preševa Avdi Bajrami rekao je Veljoviću da je stanje u KZB redovno, ali da postoji potreba za dodatnim brojem policajaca.

Prilikom obilaska integrisanog prelaza Končulj, načelnik bujanovačke policije Dragan Veličković rekao je da je od početka godine registrovano oko 200.000 prelaza i da za sada nikakvih problema nije bilo.

U obilasku Kopnene zone bezbednosti sa Veljovićem bili su i zamenik direktora policije general Bratislav Mitrović, načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović i načelnik Uprave policije general Mladen Kuribak.


#   Dragan Veličković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima