Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањски пиромани изнад закона!

rssBookmark and Share

Врање 18.11.2012. Izvor: B92

Градоначленик Врања Зоран Антић каже да се они који по граду пале не крију, а да се они које полиција приведе, брзо нађу опет на слободи.

Врањски пиромани изнад закона!

"Ако ви одете у кафић или диско и у 4 ујутру наручујете песму не може нам нико ништа за пиромане из три тачке и то презентујете на Фејсбуку и на друштевним мрежама, за кога је то питање, за мене или неког дугог? Неко жели да буде недодирљив", каже Антић.

У Врању не страдају само аутомобили већ и објекти. Овде се до 2009. налазио ресторан Кубура који је неко дигао у ваздух. А ово је остало од куће тридесетогодишњег угоститеља Велимира Вукославовића. Он каже да је полицији рекао на кога сумња, јер је, како каже, добијао претње, али да су ти људи, које неће да именује, како тврди, под заштитом полиције.

"Сумњам да иза тога стоје исти људи, јер сам у центру града у Бранковој пре месец и по дана ударен у главу на шта су инспектори и полиција цела, покушали тај случај да се заташка. Ја сам упозоравао и после да ми је прећено и пар дана после испред куће су ме дојица сачекала са фантомкама и палицама", каже Вукославовић.

Неке од његових пријатеља полиција сумњичи за неке од паљевина, али Вукославовић тврди да су полицији на мети јер им, цитирамо, „не ћуте“.

"Мојим пријатељима сваки други дан упадају у претрес, узнемиравају родитеље, никад никоме нису ништа нашли. То су млади момци, нормални, хоће да раде посао, ево сад отварамо кафић. Ако већ имају доказе, нека дођу и ухапсе. Смешан је начин њиховог рада", каже Вукославовић.

О томе шта се заправо дешава у врању, и о оптужбама на рачун полиције, желели смо да разговарамо са начелником ПУ Врање Слађаном Велиновићем, али њему МУП Србије није дозволо да говори за Б92.

Новинар Врањских Дејан Димић годинама пише о криминалу. Каже да сви у граду знају шта се дешава, али да се из страха ћути. Сматра дас у последња дешавања у граду покушај заштите интереса финансијски моћних људи.

"Из те финансијске моћи искоришћења те моћи произилазе та кривична дела. Угрожени су им интереси, па онда ангажују неке људе како би они извршењем неких кривичних дела упозорили ове који желе да их спрече да се баве тим прљавим пословима", каже Димић.

И све се ово дешава у месту које је, статистички, четврти град у Србији по безбедности. Становници Врања, када им се то помене, најчешће само одмахну руком.


#   Врање   полиција   ПУ Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима