Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини заплењено скоро осам килограма хероина

rssBookmark and Share

Градина 30.06.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су у вечерњим сатима 29. јуна 2016. године на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, запленили 5,6 килограма хероина, а у међувремену се јутрос на истом прелазу догодила још једна заплена преко два килограма хероина.

На Градини заплењено скоро осам килограма хероина

Наркотик је откривен приликом улазне контроле аутобуса црногорског превозника, који саобраћа на линији Истанбул-Рожаје.

У аутобусу је било 20 путника, чији је пртљаг детаљно прегледан, па је том приликом, најпре утврђено да кофер једног од њих, 51-годишњег Тутинца, има тзв „дупло дно“.

Током даљег прегледа утврђено је да се преко читаве доње површине кофера налази ПВЦ кеса, са доње стране облепљена индигом, са стране залепљена силиконом, а са горње стране посута млевеном кафом. Из ње је, у присуству тужиоца и крим-техничара, извађено укупно 5.604 грама хероина.
Након откривања дроге, аутобус је подвргнут прегледу скенером, али нису пронађене никакве неправилности. Наркотик и путника који је покушао кријумчарење су у даљу надлежност преузели полиција и тужилаштво.

Аутобус у којем је откривен хероин

Што се друге заплене тиче, за сада нам је познато да је реч о улазној контроли, приликом које је у акумулатору аутомобила „Alfa romeo 147“ београдских регистарских ознака пронађено, према прелиминарној процени цариника, преко два килограма хероина, што ће бити и потврђено након мерења.

Возач, Београђанин, путовао је сам, без пртљага из Турске и издвојен је за детаљну контролу, јер је поред свих осталих индикатора, имао проблема и да упали свој аутомобил након пасошке контроле.

Детаљнију информацију о овом случају ћемо имати у току дана.
    


#   полиција   хероин   Градина   Управа царина   заплена
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима