Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено 460.800 цигарета на Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 12.06.2015. Танјуг

На граничном прелазу Прешево спречен је покушај кријумчарења скоро 460.800 цигарета разних робних марки, чија је вредност 23.000 евра, саопштила је данас Управа царина.

Заплењено 460.800 цигарета на Прешеву

Цариници су, у сарадњи с полицијом, ноћас на улазној страни граничног прелаза запленили цигарете које су делом имале македонске акцизне маркице, а делом су били без акцизних маркица.

Цигарете су биле сакривене у камперу немачких регистарских ознака, којим је управљао немачки држављанин, пореклом из БиХ.

Он је цариницима рекао да нема ништа да пријави за контролу, након чега је возило ипак детаљно прегледано и том приликом је испод задњег браника најпре пронађено око 20 боксова цигарета, наводи се у саопштењу.

Преостала количина цигарета (Marlboro, West, Ronhil, Aura, Bond, Дрина, Бош, Camel, Davidof, Walter Wolf), била је сакривена у простору испод туш кабине, испод патоса и испод кревета у задњем делу возила, где је направљен и специјални "бункер" намењен кријумчарењу.

Против немачког држављанина је покренут прекршајни поступак, а цигарете и кампер су привремено задржани, додаје се у саопштењу.


#   Прешево   цигарете   царина   шверц
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима