Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Застрашујуће: Возач убица ни дана није провео у притвору

rssBookmark and Share

14.03.2013. Izvor: Alo-JužnaSrbija.Info |

Након скоро две године од како су у трагичној саобраћајној несрећи настрадале Ивана (19) из Куршумлије и њена сестра од ујака Тамара (16) из Ћуприје, још траје суђење Стевану Димићу, возачу БМW-а у коме су девојчице изгубиле живот.

Застрашујуће: Возач убица ни дана није провео у притвору
Рочиште у Вишем суду у Прокупљу које је требало да се одржи јуче одложено је до даљег. Судија Малиша Стојановић није желео да коментарише сам процес, али је образложио разлог одлагања.

- Рочиште је одложено јер није стигао налаз и мишљење института Машинског факултета које је тражила одбрана - кратко је рекао судија Стојановић.

Драгана Милосављевић, мајка једне од настрадалих девојчица, каже да јој није јасно зашто се толико чека на пресуду и како возач који је директни кривац за смрт два млада живота ни дана није провео у притвору.

- Хоћемо ли дочекати да правда стигне онога ко је отерао у смрт две девојке, а још три млада живота заувек обележио? Младић који је практично уништио наше породице слободно се шета Куршумлијом, као да се ништа није десило. Суђење се провлачи из месеца у месец, имам утисак да се више вреди ауто који је слупан него два млада живота. Као да је то важно у каквом је стању био кад се зна да је возио у тренутку несреће преко 180 километара на час - прича несрећна мајка настрадале Иване.

Она наглашава да поред страхоте које је преживела породица тешко им пада када виде младића како слободно шета улицом и поново вози аутомобил и мотор.

- Избегавамо да изађемо на улицу из страха да нас не испровоцира његово лагодно понашање. Мој супруг то не би поднео, а и ја сам на измаку снаге. И поред бола, који никада неће проћи, још не можемо да истерамо правду, а краја поступку ни на видику - кроз сузе каже Драгана, чије су се две ћерке налазиле у аутомобилу. Једна је настрадала, а друга, Јована, осећа последице стреса који је преживела.

- Замислите како јој је - држала је сестрину главу док није стигла помоћ. Наш бол је непреболив и са њим ћемо живети, али нам је свима његово бахато понашање со на рану и ствара неподношљив бол - тврди несрећна мајка.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима