Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zastrašujuće: Vozač ubica ni dana nije proveo u pritvoru

rssBookmark and Share

14.03.2013. Izvor: Alo-JužnaSrbija.Info |

Nakon skoro dve godine od kako su u tragičnoj saobraćajnoj nesreći nastradale Ivana (19) iz Kuršumlije i njena sestra od ujaka Tamara (16) iz Ćuprije, još traje suđenje Stevanu Dimiću, vozaču BMW-a u kome su devojčice izgubile život.

Zastrašujuće: Vozač ubica ni dana nije proveo u pritvoru
Ročište u Višem sudu u Prokuplju koje je trebalo da se održi juče odloženo je do daljeg. Sudija Mališa Stojanović nije želeo da komentariše sam proces, ali je obrazložio razlog odlaganja.

- Ročište je odloženo jer nije stigao nalaz i mišljenje instituta Mašinskog fakulteta koje je tražila odbrana - kratko je rekao sudija Stojanović.

Dragana Milosavljević, majka jedne od nastradalih devojčica, kaže da joj nije jasno zašto se toliko čeka na presudu i kako vozač koji je direktni krivac za smrt dva mlada života ni dana nije proveo u pritvoru.

- Hoćemo li dočekati da pravda stigne onoga ko je oterao u smrt dve devojke, a još tri mlada života zauvek obeležio? Mladić koji je praktično uništio naše porodice slobodno se šeta Kuršumlijom, kao da se ništa nije desilo. Suđenje se provlači iz meseca u mesec, imam utisak da se više vredi auto koji je slupan nego dva mlada života. Kao da je to važno u kakvom je stanju bio kad se zna da je vozio u trenutku nesreće preko 180 kilometara na čas - priča nesrećna majka nastradale Ivane.

Ona naglašava da pored strahote koje je preživela porodica teško im pada kada vide mladića kako slobodno šeta ulicom i ponovo vozi automobil i motor.

- Izbegavamo da izađemo na ulicu iz straha da nas ne isprovocira njegovo lagodno ponašanje. Moj suprug to ne bi podneo, a i ja sam na izmaku snage. I pored bola, koji nikada neće proći, još ne možemo da isteramo pravdu, a kraja postupku ni na vidiku - kroz suze kaže Dragana, čije su se dve ćerke nalazile u automobilu. Jedna je nastradala, a druga, Jovana, oseća posledice stresa koji je preživela.

- Zamislite kako joj je - držala je sestrinu glavu dok nije stigla pomoć. Naš bol je nepreboliv i sa njim ćemo živeti, ali nam je svima njegovo bahato ponašanje so na ranu i stvara nepodnošljiv bol - tvrdi nesrećna majka.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima