Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И прокупачки пензионери добили картице са попустима

rssBookmark and Share

Прокупље 28.06.2018. Јужна Србија Инфо

-Прокупачки пензионери пензионерске картице Фонда Пензијско инвалидског осигурања (ПИО) могу преузети у канцеларији број 7. у згради ПИО, изјавио је директор филијале Фонда ПИО у Прокупљу Данило Миленковић и додао да се ове картице неће делити у просторијама Општинске организације пензионера.

И прокупачки пензионери добили картице са попустима

Према његовим речима сваки пензионер, уз личну карту, може да подигне своју пензионерску картицу.

У саопштењу Републичког Фонда ПИО наводи се да су ове картице намењене свим пензионерима, без обзира на то да ли користе сторосну, породичну или инвалидску пензију и без обзира на износ пензије.

Пензиоинерска картица је документ који омогућује пензионерима да докажу статус пензионера, а да притом не морају да показују чек или решење о оствареном праву. Овом картицом се не укидају пензијски чекови, односно извештаји о пензији. Њих ће пензионери и даље добијати, наводи се у овом саопштењу и наглашава да су картице бесплатне и да се додељују без накнаде.

Због великог  броја пензионера, према подацима Републичког Фонда ПИО у Србији их има око 1.750.000, картице ће се правити и делити сукцесивно за постојеће пензионере, док ће се будућим пензионерима оне делити одмах по добијању Решења и исплати прве пензије.

Уз картицу сваки пензионер ће добити и обавештење од Фонда чему је она намењена ,како је могу користити, коме да се обрате у случају да је изгубе и  друге корисне информације.

Према подацима прокупачке филијале Фонда ПИО, на територији Топличког управног округа живи нешто више од 20 хиљада пензионера, од чега близу 10.300 на територији прокупачке општине.


#   Прокупље   ПИО фонд   пензионери   картице ѕа пензионере
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима