Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња станова за припаднике безбедности у Врању и Нишу

rssBookmark and Share

Врање 11.12.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да припадници безбедносних служби раде тежак и опасан посао, те да је изградња станова које ће моћи да купују по повољним условима, један од начина да им се наша земља захвали.

Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Брнабић је, након првог састанка владине Комисије за припрему Предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, Војске Србије, полиције и Безбедносно-информативне агенције, истакла да је важно да јачамо службе безбедности. Она је указала на то да су припадницима службе безбедности плате повећане десет одсто и добиће бонусе 10.000 динара, уз напомену да се припадници безбедносних служби баве веома тешким и опасним послом.

Председница Владе је истакла да ће се станови градити у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању. Она је објаснила да ће до 15. јануара бити одређене локације, начин финансирања, услови куповине, решени имовинско-правни односи и предлог начина расподеле и услова куповине.

Такође, Брнабић је додала да се на тај начин јачају снаге безбедности, јача БДП, али и станоградња и грађевинске компаније. Уколико тај пројекат буде успешан, како је навела, градиће се по истом моделу станови и за младе брачне парове и научнике. Желимо да одговорно располажемо новцем пореских обвезника. Идемо корак по корак. Гледаћемо да радимо као успешан модел, а затим да градимо и за младе брачне парове како би утицали на популациону политику, објаснила је председница Владе.

Први састанак владине Комисије за припрему Предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности одржан је данас у Палати Србија. Састанку је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић.

На састанку су учествовали министар одбране Александар Вулин, потпредседник Владе и министар унутршњих послова Небојша Стефановић, министар финансија Душан Вујовић, потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.Такође, састанку су присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, градоначелник Краљева Предраг Терзић и градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Тема састанка је начин финансирања, решавање имовинско-правних проблема и одређивања одговарајућих локација за изградњу станова за потребе припадника сектора безбедности.На састанку су разматране и могућност израде посебног пројекта или проширења овога пројекта на научне раднике и младе брачне парове.
 

Коментара: 0


#   Врање   Александар Вучић   Дарко Булатовић   безбедност   станови   Ана Брнабић   БИА   изградња   Слободан Миленковић   Војска Србије
@avucic @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]