Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња станова за припаднике безбедности у Врању и Нишу

rssBookmark and Share

Врање 11.12.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да припадници безбедносних служби раде тежак и опасан посао, те да је изградња станова које ће моћи да купују по повољним условима, један од начина да им се наша земља захвали.

Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Брнабић је, након првог састанка владине Комисије за припрему Предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, Војске Србије, полиције и Безбедносно-информативне агенције, истакла да је важно да јачамо службе безбедности. Она је указала на то да су припадницима службе безбедности плате повећане десет одсто и добиће бонусе 10.000 динара, уз напомену да се припадници безбедносних служби баве веома тешким и опасним послом.

Председница Владе је истакла да ће се станови градити у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању. Она је објаснила да ће до 15. јануара бити одређене локације, начин финансирања, услови куповине, решени имовинско-правни односи и предлог начина расподеле и услова куповине.

Такође, Брнабић је додала да се на тај начин јачају снаге безбедности, јача БДП, али и станоградња и грађевинске компаније. Уколико тај пројекат буде успешан, како је навела, градиће се по истом моделу станови и за младе брачне парове и научнике. Желимо да одговорно располажемо новцем пореских обвезника. Идемо корак по корак. Гледаћемо да радимо као успешан модел, а затим да градимо и за младе брачне парове како би утицали на популациону политику, објаснила је председница Владе.

Први састанак владине Комисије за припрему Предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности одржан је данас у Палати Србија. Састанку је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић.

На састанку су учествовали министар одбране Александар Вулин, потпредседник Владе и министар унутршњих послова Небојша Стефановић, министар финансија Душан Вујовић, потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.Такође, састанку су присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, градоначелник Краљева Предраг Терзић и градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Тема састанка је начин финансирања, решавање имовинско-правних проблема и одређивања одговарајућих локација за изградњу станова за потребе припадника сектора безбедности.На састанку су разматране и могућност израде посебног пројекта или проширења овога пројекта на научне раднике и младе брачне парове.
 


#   Врање   Братислав Гашић   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Зорана Михајловић   Александар Вулин   Дарко Булатовић   безбедност   станови   Ана Брнабић   БИА   изградња   Душан Вујовић   седница Владе   Синиша Мали   Слободан Миленковић   Радомир Николић   Милош Вучевић   Војска Србије
@avucic @nesastefanovic @VulinAleksandar @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима