Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изненађење за Васкрс: Од 5. маја у Нишу бесплатан превоз за старије од 65 година

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На данашњој седници Градског већа Ниша, донета је одлука која ће обрадовати многе старије суграђане. Сви грађани старији од 65 година убудуће ће остварити право на бесплатан превоз у граду, саопштено је на седници.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Овом одлуком, број грађана који ће моћи да користе бесплатан превоз повећаће се на импресивних око 100.000, што представља значајан корак у побољшању мобилности и приступачности градског превоза.

До сада, право на бесплатан превоз имали су основци, средњошколци и ратни војни инвалиди. Међутим, новом одлуком Градског већа, ово право ће бити проширено и на све грађане старије од 65 година.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, истакла је да ће град покрити трошкове превоза за ове грађане из сопственог буџета. "Град Ниш је финансијски ојачао, те смо сада у могућности да уместо грађана, ми плаћамо услугу превоза из градског буџета", нагласила је Сотировски.

Додала је и да ће картице за коришћење бесплатног превоза бити доступне грађанима који остварују ово право након Ускрса. Како би се избегле гужве, Дирекција за јавни превоз отвориће више локација за подизање картица.

Ова нова погодност неће важити само за пензионере, већ за све суграђане старије од 65 година. Очекује се да ће ова мера значајно олакшати свакодневне активности и побољшати квалитет живота старијих Нишлија.


#   Ниш   Драгана Сотировски   бесплатан превоз   Дирекција за јавни превоз   пензионери
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима