Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iznenađenje za Vaskrs: Od 5. maja u Nišu besplatan prevoz za starije od 65 godina

rssBookmark and Share

Niš 10.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na današnjoj sednici Gradskog veća Niša, doneta je odluka koja će obradovati mnoge starije sugrađane. Svi građani stariji od 65 godina ubuduće će ostvariti pravo na besplatan prevoz u gradu, saopšteno je na sednici.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Ovom odlukom, broj građana koji će moći da koriste besplatan prevoz povećaće se na impresivnih oko 100.000, što predstavlja značajan korak u poboljšanju mobilnosti i pristupačnosti gradskog prevoza.

Do sada, pravo na besplatan prevoz imali su osnovci, srednjoškolci i ratni vojni invalidi. Međutim, novom odlukom Gradskog veća, ovo pravo će biti prošireno i na sve građane starije od 65 godina.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, istakla je da će grad pokriti troškove prevoza za ove građane iz sopstvenog budžeta. "Grad Niš je finansijski ojačao, te smo sada u mogućnosti da umesto građana, mi plaćamo uslugu prevoza iz gradskog budžeta", naglasila je Sotirovski.

Dodala je i da će kartice za korišćenje besplatnog prevoza biti dostupne građanima koji ostvaruju ovo pravo nakon Uskrsa. Kako bi se izbegle gužve, Direkcija za javni prevoz otvoriće više lokacija za podizanje kartica.

Ova nova pogodnost neće važiti samo za penzionere, već za sve sugrađane starije od 65 godina. Očekuje se da će ova mera značajno olakšati svakodnevne aktivnosti i poboljšati kvalitet života starijih Nišlija.


#   Niš   Dragana Sotirovski   besplatan prevoz   Direkcija za javni prevoz   penzioneri
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima