Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како освојити Емирате - Ниш има велику шансу са иновативном технологијом

rssBookmark and Share

Ниш 03.11.2020. Јужна Србија Инфо

Иновативне технологије су област са којом се осваја тржиште у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ), речено је у разговору градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и Марка Селаковића који је на челу канцеларије Привредне коморе Србије са седиштем у Дубајиу.

Како освојити Емирате - Ниш има велику шансу са иновативном технологијом

Разговору су присуствовали председник Регионалне привредне коморе Александар Милићевић, председница општине Пантелеј Наташа Станковић и начелник Канцеларије за локални економски развој и планирање Душан Радивојевић.

Драгана Сотировски упознала је Селаковића са плановима града и његовим развојем и посебно указала на велике могућности сарадње новоотвореног Научно-технолошког парка у Нишу са сличним у Емиратима.

Област информационих технологија је интересантна и та земља је препознала Србију као партнера у ај-ти (IT) сектору, казао је Селаковић.

Селаковић је рекао да су у Емиратима заинтересовани за наше пољопривредне производе и да ми сами морамо више да радимо на њиховом брендирању како би ти производи, уз организован наступ произвођача, били препознатљиви купцу у тој земљи.

Саговорници су констатовали да је Ниш град који је интересантан инвеститорима, па и оним из Емирата у области одрживог развоја.

Он је подсетио да постоји споразум са слободним зонама у Емиратима и да ту предност домаће компаније могу да искористе у свом пословању у том делу света.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Привредна комора   Емирати   IT   ИТ сектор   Научно технолошки парк   иновативна технологија   Марко Селаковић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима