Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најновија вест: Косовска полиција зауставила Вучића на путу ка Бањама

Bookmark and Share

09.09.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

На путу Зубин Поток – Бање косовска полиција зауставила председника Вучића и забранила даљи пут ка Бањама. У току је расправа између албанских полицајаца и Вучића, преносе Танјуг и РТС.

Фото: Саша Васиљевић, РТС
Фото: Саша Васиљевић, РТС

Колона у којој се налазио председник Србије Александар Вучић, који је кренуо ка селу Бање, зауставила је косовска полиција. Косовска влада је претходно отказала посету из безбедносних разлога. 

Јутрос је неколико стотина Албанаца блокирало све путеве ка српском селу. Како незванично сазнајемо, Кадри Весељи је организатор и поред упозорења Американаца да то не ради. Како јављају извештачи РТС-а, чули су се и рафали. У селу Бање је мирно.

Косовска влада отказала је посету председника Бањама из безбедносних разлога. Генерални директор косовске полиције је претходно рекао да не може да гарантује безбедност на путевима. Вучић је ипак кренуо ка српском селу, али је колона у којој се он налазио заустављена.

Протест на путу затекла је јутрос екипа РТС-а, неколико километара од Косовске Митровице. Окупљени носе транспаренте против посете Вучића Космету. Пут је блокиран и са неколико камиона.

Танјуг је јавио да су њихову екипу која је била код блокаде пута код Војтеша гађали флашама. Косовска полиција, иначе, удаљава новинске екипе које се налазе недалеко од барикада ка месту Бање, из правца Зубиног Потока.

Село Бање налази се у општини Србица, која је у потпуности насељена Албанцима. У Бањама се налази око 100 српских домаћинстава.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је то дренички крај, познат по екстремистима и највећим злочинима које су Албанци починили.

"Очигледно је да су Албанци нервозни. Ово није спонтан, већ организован протест од стране њихових сабораца и политичког врха са циљем да се поремети посета и да се Срби престраше", рекао је Ивановић.

У село Бање околним, макадамским путем, стигла је екипа РТС-а. У селу је мирно, а више стотина грађана се окупило испред предшколске установе "Маја". 

Планом посете било је предвиђено да председник Вучић обиђе ту предшколску установу и да разговара са мештанима.


#   Александар Вучић   председник Србије
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима