Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''Летње време, летња седница'' Скупштине Града Ниша

rssBookmark and Share

15.07.2014. Јужна Србија Инфо

Седница Скупштине града Ниша обележена ''топлим'' темама, као што су регулација летњих башти у угоститељским објектима

''Летње време, летња седница'' Скупштине Града Ниша

На данашњој седници Скупштине  града усвојен  је план размештаја летењих башти угоститељских објеката, и то би после више година требало да  уведе ред у ову област. Према речима надлежних, већина закупаца не обазире се на квадратуру дозвољену за летње баште и та пракса мора да се прекине, јер сам Град због тога губи око  15 милиона на месечном нивоу.

Подаци  комуналне полиције говоре да  чак 95% угоститеља не поштује  колики простор могу да заузму. Због свега  тога овај план предвиђа да се тачно  одреди ко колику површину може да заузме. Ако то не уђе у праксу  плаћаће се  накнада која је вишеструко виша, каже градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић. Градоначелник  додаје да на овај начин Град уводи бољу контролу над оним ко и на који начин користи имовину града Ниша.

Актуелни заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић истиче да су посебно проблематичне баште у Обреновићевој и Копитаревој (Сокаче) улици где је  како каже, на појединим местима мало има места и за пролазнике, а камоли за возила хитних служби.

Скупштина град је усвојила и многе урбанистичке планове који омогућавају даље активности на тим локацијама. Председник Скупштине града проф. др Миле Илић (СПС) посебно је издвојио план генералне регулације обилазне пруге на подручју града.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић (СНС) поднео је и извештај о раду о коме се одборници, и поред  предлога опозиције, нису изјашњавали. Градоначелник је као посебно истакао интересовање инвеститора за изградњу одморишта на коридору 10, интересовање једне велетрговине за плац поред Меркатора (Рода), док, како каже, постоји заинтересованост за празне хале Електронске индустрије, градњу хидроелектране и логистички центар код аеродрома. Поред тога, на дневном реду била су решења о именовању вршилаца дужности директора, и чланова управних одбора у градским установима, као и чланова школских одбора. Донете су одлуке о изменама статута ЈКП Наисус, Паркинг сервиса, Медиане и одмаралишта Дивљана. Исто тако, одборници градског парламента донели су и усвојили  одлуку којом се 10 милиона динара из државног трансфера преусмерава на помоћ поплављеним подручјима на територији Србије.

Поред  актуелних градских тема, седница је протекла  у атмосфери личних препирки, бивших и садашњих сарадниака , у појединим  моментима чак  пародичних .

 


#   скупштина   Миле Илић   Љубивоје Славковић   Зоран Перишић   Паркинг сервис   летње баште   угоститељство   Извештај о раду
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима