Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

''Letnje vreme, letnja sednica'' Skupštine Grada Niša

rssBookmark and Share

15.07.2014. Južna Srbija Info

Sednica Skupštine grada Niša obeležena ''toplim'' temama, kao što su regulacija letnjih bašti u ugostiteljskim objektima

''Letnje vreme, letnja sednica'' Skupštine Grada Niša

Na današnjoj sednici Skupštine  grada usvojen  je plan razmeštaja letenjih bašti ugostiteljskih objekata, i to bi posle više godina trebalo da  uvede red u ovu oblast. Prema rečima nadležnih, većina zakupaca ne obazire se na kvadraturu dozvoljenu za letnje bašte i ta praksa mora da se prekine, jer sam Grad zbog toga gubi oko  15 miliona na mesečnom nivou.

Podaci  komunalne policije govore da  čak 95% ugostitelja ne poštuje  koliki prostor mogu da zauzmu. Zbog svega  toga ovaj plan predviđa da se tačno  odredi ko koliku površinu može da zauzme. Ako to ne uđe u praksu  plaćaće se  naknada koja je višestruko viša, kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Gradonačelnik  dodaje da na ovaj način Grad uvodi bolju kontrolu nad onim ko i na koji način koristi imovinu grada Niša.

Aktuelni zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković ističe da su posebno problematične bašte u Obrenovićevoj i Kopitarevoj (Sokače) ulici gde je  kako kaže, na pojedinim mestima malo ima mesta i za prolaznike, a kamoli za vozila hitnih službi.

Skupština grad je usvojila i mnoge urbanističke planove koji omogućavaju dalje aktivnosti na tim lokacijama. Predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić (SPS) posebno je izdvojio plan generalne regulacije obilazne pruge na području grada.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić (SNS) podneo je i izveštaj o radu o kome se odbornici, i pored  predloga opozicije, nisu izjašnjavali. Gradonačelnik je kao posebno istakao interesovanje investitora za izgradnju odmorišta na koridoru 10, interesovanje jedne veletrgovine za plac pored Merkatora (Roda), dok, kako kaže, postoji zainteresovanost za prazne hale Elektronske industrije, gradnju hidroelektrane i logistički centar kod aerodroma. Pored toga, na dnevnom redu bila su rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora, i članova upravnih odbora u gradskim ustanovima, kao i članova školskih odbora. Donete su odluke o izmenama statuta JKP Naisus, Parking servisa, Mediane i odmarališta Divljana. Isto tako, odbornici gradskog parlamenta doneli su i usvojili  odluku kojom se 10 miliona dinara iz državnog transfera preusmerava na pomoć poplavljenim područjima na teritoriji Srbije.

Pored  aktuelnih gradskih tema, sednica je protekla  u atmosferi ličnih prepirki, bivših i sadašnjih saradniaka , u pojedinim  momentima čak  parodičnih .

 


#   skupština   Mile Ilić   Ljubivoje Slavković   Zoran Perišić   Parking servis   letnje bašte   ugostiteljstvo   Izveštaj o radu
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima