Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лончар зауставио грађење Клиничког центра у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.07.2014. Танјуг, ЈужнаСрбија.Инфо

Грађење Клиничког центра у Нишу обустављено је на шест месеци због недостатка документације, рекао је приликом изненадне посете градилишту министар здравља Златибор Лончар, додавши да је дошао да провери како теку радови који су основ за наставак изградње по планираној динамици.

Лончар зауставио грађење Клиничког центра у Нишу

Лончар је заједно са директором Клиничког центра Зораном Радовановићем и градоначелником Ниша Зораном Перишићем обишао радове на изградњи новог Клиничког центра и Клинике за кардиохирургију.

"Подлога, каква је предвиђена, није могла да издржи све радове тако да смо морали да тражимо ново решење, ново ојачање бетона, шљунка и изолације. Ја сам данас дошао да проверим као теку радови који су основ за наставак изградње по планираној динамици" рекао је Лончар.

Министар је подсетио да је рок за завршетак радова на изградњи новог Клиничког центра био 2 године и 8 месеци, али ће због насталог застоја бити продужен.

"Много смо времена изгубили тако да више не можемо да чекамо и налазимо разлоге да не радимо. Ми смо одлучили да ту праксу прекинемо и урадимо оно за шта чека новац и за шта чекају наши пацијенти", указао је Лончар.

Приликом посете Клиници за кардиохирургију у Нишу министар је рекао да ће република помоћи у оспособљавању лекара који би већ од октобра могли самостално да изводе операције.

"Две екипе из Београда радиће овде и мењаће се на по 15 дана. Они ће изводити операције и истовремено ће обучавати људе. Сада имамо два хирурга на специјализацији у Клиничком центру Србије који ће, уз помоћ коју буду имали из Београда, врло брзо бити спремни да се осамостале", нагласио је Лончар.

Да би новоизграђена зграда кардиохирургије добила употребну дозволу неопходно је партерно уређење и оно ће бити завршено новцем који је обезбедио град.

"Мислимо да је рок за почетак 1. октобар реалан и на нама је да, уз демонстрацију јако добре сарадње са Министарством здравља урадимо све неопходне припреме и почнемо да смањујемо листе чекања", рекао је градоначелник Ниша.

Према његовим речима, листе чекања за кардиохирургију су велике, а број клиника које оперишу је мали, праве се уска грла и ово је један од начина да се овај проблем реши.

Директор Клиничког центра Зоран Радовановић истакао је да је Ниш медицински центар подручја са 2,5 милиона становника.

"Ниш покрива све од Прешева до Јагодине и од Бора до Краљева. Зато хоћемо да ово завршимо у најкраћем року, јер пацијенти чекају" рекао је Радовановић.

Министар је у посети дошао изненада, а од новинара једино право да све забележи имала је екипа новинске агенције Танјуг, због чега је то тако наша медијска кућа упитала је новинарска удружења, од којих очекујемо одговор и реаговање.

Иначе, са свим активностима бивше министарке здравља проф др. Славице Ђукић Дејановић сви медији су благовремено и на време увек били обавештени, без изузетка и подвајања а крање професионално.

 


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић   Златибор Лончар   радови
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима