Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани села Крчмаре блокирали пут ка Косову

rssBookmark and Share

Куршумлија 02.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Мештани села Крчмаре у општини Куршумлија блокирали су данас тракторима пут кроз село, којим се привремено, због радова на мосту на магистралном путу Ниш-Приштина, возила преусмеравају на овај локални пут.

Мештани села Крчмаре блокирали пут ка Косову

Радови трају око две недеље, а мештани се жале на велику прашину коју подижу тешки шлепери који возе робу на Косово и Метохију. Један од мештана Вукмир Антић рекао је Танјугу да најмање 1.000 возила и то углавном шлепера који возе робу ка Косову прође дневно овим путем и да им прашина уништава све усеве због чега су се одлучили на овај радикални потез.

Мештани села Крчмаре захтевају да се ова деоница пута у дужини од два километара асфалтира. Они су најавили да ће наставити са блокадом пута све до испуњења њихових захтева.

Житељи села пропуштају само кола хитне медицинске помоћи, док камиони који возе робу ка Космету чекају у колони. Њих је данас посетио заменик председника општине Куршумлија Дејан Милошевић који их је подржао и обећао помоћ. Село Крчмаре је удаљено око 20 километара од административне границе са Косовом и Метохијом.


#   Куршумлија   Дејан Милошевић   село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима