Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meštani sela Krčmare blokirali put ka Kosovu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 02.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Meštani sela Krčmare u opštini Kuršumlija blokirali su danas traktorima put kroz selo, kojim se privremeno, zbog radova na mostu na magistralnom putu Niš-Priština, vozila preusmeravaju na ovaj lokalni put.

Meštani sela Krčmare blokirali put ka Kosovu

Radovi traju oko dve nedelje, a meštani se žale na veliku prašinu koju podižu teški šleperi koji voze robu na Kosovo i Metohiju. Jedan od meštana Vukmir Antić rekao je Tanjugu da najmanje 1.000 vozila i to uglavnom šlepera koji voze robu ka Kosovu prođe dnevno ovim putem i da im prašina uništava sve useve zbog čega su se odlučili na ovaj radikalni potez.

Meštani sela Krčmare zahtevaju da se ova deonica puta u dužini od dva kilometara asfaltira. Oni su najavili da će nastaviti sa blokadom puta sve do ispunjenja njihovih zahteva.

Žitelji sela propuštaju samo kola hitne medicinske pomoći, dok kamioni koji voze robu ka Kosmetu čekaju u koloni. Njih je danas posetio zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević koji ih je podržao i obećao pomoć. Selo Krčmare je udaljeno oko 20 kilometara od administrativne granice sa Kosovom i Metohijom.


#   Kuršumlija   Dejan Milošević   selo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima