Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Без даљих улагања нишки аеродром не може да се развија!

rssBookmark and Share

Ниш 23.04.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да без даљих улагања нишки аеродром “Константин Велики” не може да се развија и да прати друге аеродроме у окружењу, а да одлуку о томе ко ће њиме управљати доноси Скупштина града Ниша.

“Без даљих, додатних улагања, нишки аеродром не може да се развија и да буде конкурентан аеродромима у Приштини, Скопљу или Бугарској. Седам милиона евра потребно је да буде уложено у изградњу контролног торња и друге опреме, а још пет милиона да се оспособи да на њега слећу и други, а не само лоу-кост компаније”, рекла је Михајловићева.

Она је нагласила да је за Владу Србије важно да се настави улагање не само у нишки аеродром, него и у друге мање аеродроме као што су “Морава” и “Поникве”, како би Србија искористила њихов пун потенцијал.

“Наравно, кад је реч о Нишу, одлуку о томе да ли ће нишким аеродромом управљати Влада Србије доносе одборници у Скупштини града Ниша. Ако Ниш то не жели, до тога не мора да дође”, додала је она.


#   Ниш   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   аеродром   Скупштина града Ниша
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима