Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Стефановић наградио полицајца који је спасао два младића

rssBookmark and Share

Београд 31.05.2016. Јужна Србија Инфо

Министар Стефановић наградио je херојски чин полицајца Полицијске управе у Нишу Жарка Стојковића, који је у ноћи између 25. и 26. маја ове године спасао сигурне смрти двојицу младића из запаљеног аутомобила...

Министар Стефановић наградио полицајца који је спасао два младића

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић наградио је херојски чин полицајца Полицијске управе у Нишу Жарка Стојковића, који је у ноћи између 25. и 26. маја ове године спасао сигурне смрти двојицу младића из запаљеног аутомобила.

Стефановић је нагласио да подвиг полицајца заслужује поштовање како Министарства, тако и целе државе.

„Подвиг полицајца Стојковића, који је ризикујући свој живот спасао двоје људи из запаљеног возила, не размишљајући да ли ће бити повређен у возилу које је увелико горело и неколико минута касније експлодирало, показује да полицајац увек размишља како да помогне другима и бори се за друге“, рекао је министар.

Стефановић је истакао да је пример полицајца Стојковића показао да је полицијска професија можда најтежа професија у нашој земљи, као и да сви треба да будемо поносни на хуманост, искреност и несебичност наше полиције.

„Ово је добар тренутак да се сетимо свих полицајаца који су се у претходним годинама несебично  и пожртвовано залагали да ураде нешто добро за наш народ и нашу државу. Сви људи који хоће да раде у Министарству унутрашњих послова треба да знају да бити полицајац значи размишљати колико се може урадити за неког другог“, казао је министар и додао да награда иде у праве руке.

Полицајац Стојковић се захвалио министру и скромно додао да су за њега највећа награда два млада спашена живота.

„Поносан сам на себе и свог сина који ми је помогао“,  рекао је Жарко Стојковић.

Сусрету су присуствовали вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић и начелник Полицијске управе у Нишу Нинослав Митић, који су такође похвалили храброст нишког полицајца.  


#   Београд   МУП РС   Небојша Стефановић   аутомобили   Владимир Ребић   награда   ПУ Ниш   Нинослав Митић   запаљен   Жарко Стојковић
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима