Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Момировић. Ниш постаје саобраћајни центар југа Србије

rssBookmark and Share

Ниш 05.05.2022. Јужна Србија Инфо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да ће Ниш за неколико година постати саобраћајни центар југа Србије и целе Југоисточне Европе, наводећи да се у том граду највише види економски раст и привлачење инвестиција.

Момировић. Ниш постаје саобраћајни центар југа Србије

Момировић је нагласио да је важно да се теретни саобраћај измести из центра града јер утиче на квалитет живота грађана, али и указао на чињеницу да су пројекти који касне у реализацији деценијама правили одређене проблеме.

Он је објаснио да се ту, пре свега, мисли на нелегално насељавање људи на потезу изградње инфраструктуре, због чега морамо да им помогнемо на одговоран начин, не доводећи у питање њихов живот и судбину.

Министар је започео посету Нишу обиласком радова на изградњи петље Мерошина 1, будућег ауто-пута од Ниша до Мердара, и том приликом нагласио да је примарни циљ да се повежу Куршумлија и Прокупље и да се затим интегришу са Нишом и централном Србијом.

Према његовим речима, пројекат који је назван ауто-путем мира има апсолутни приоритет jeр треба да донесе много бољу економску перспективу за Куршумлију, Прокупље, Мерошину и Ниш.

Обиласку радова присуствовали су и градоначелници Ниша и Прокупља – Драгана Сотировски и Милан Аранђеловић, директор „Коридора Србије“ Александар Антић и председник Општине Мерошина Саша Јовановић.

Деоница Ниш–Плочник део је ауто-пута Е-80 Ниш–Мердаре, која преко Приштине повезује Србију са албанском обалом. Представља везу Коридора 10 са рутом шест (Скопље–Приштина) и рутом 2б (Сарајево–Подгорица–Влора).

Циљ пројекта јесте боља регионална повезаност, повећање безбедности, уштеда у времену и у оперативним трошковима путовања.

Момировић је у Нишу обишао и радове на реконструкцији пруге Ниш–Брестовац, радове на доградњи терминалне зграде и торња на Аеродрому „Константин Велики“, и посетио 63. падобранској бригади.


#   Ниш   Мерошина   ауто-пут   Мердаре   Милан Аранђеловић   Томислав Момировић   ауто-пут мира
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима