Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП тврди да су идентификоване локације мејл адреса са којих су стизале дојаве о бомбама

Bookmark and Share

18.05.2022. Бета, Данас

Полиција је идентификовала локације укупно 19 мејл адреса са којих су стигле претеће поруке о постављеним бомбама на различитим локацијама у Србији, саопштило је вечерас министарство унутрашњих послова (МУП).

МУП тврди да су идентификоване локације мејл адреса са којих су стизале дојаве о бомбама

Како је наведено, 18 адреса је са Gmail сервиса и једна мејл адресу сервиса ProtonMail, а утврђено је да је осам таквих претњи стигло из Пољске, четири из Гамбије, по две из Ирана и Нигерије и по једна из Украјине, Словеније и Русије.

Полиција је такође идентификовала и особу која је, у току јучерашњег дана, телефоном упутила претње институцијама.

 МУП је навео да је у току међународна размена података преко Еуропола и Интерпола, са надлежним органима Шведске, Литваније, Швајцарске, Руске Федерације и Мађарске, као и са компанијом "Google".

Европол за Данас: Србија није тражила помоћ у вези са дојавама о бомбама

Србија до сада није тражила помоћ Европола у откривању ко стоји иза претњи бомбама у школама и другим објектима широм Србије, којих је у протеклих дана било готово 300, и паралисале су живот посебно у Београду, пише Данас.

„Немамо информацију да је Србија затражила помоћ Европола у решавању ових проблема. Мораћете да питате власти у Србији. Европол ради на решавању проблема организованог криминала на територији ЕУ. С обзиром на то да Србија није чланица ЕУ, чак и да је затражила помоћ, та помоћ би била ограничена“, поручили су за Данас из Европола.

 


#   полиција   МУП РС   бомба   лажна дојава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима