Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP tvrdi da su identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombama

Bookmark and Share

18.05.2022. Beta, Danas

Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je večeras ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

MUP tvrdi da su identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombama

Kako je navedeno, 18 adresa je sa Gmail servisa i jedna mejl adresu servisa ProtonMail, a utvrđeno je da je osam takvih pretnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dve iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Policija je takođe identifikovala i osobu koja je, u toku jučerašnjeg dana, telefonom uputila pretnje institucijama.

 MUP je naveo da je u toku međunarodna razmena podataka preko Europola i Interpola, sa nadležnim organima Švedske, Litvanije, Švajcarske, Ruske Federacije i Mađarske, kao i sa kompanijom "Google".

Evropol za Danas: Srbija nije tražila pomoć u vezi sa dojavama o bombama

Srbija do sada nije tražila pomoć Evropola u otkrivanju ko stoji iza pretnji bombama u školama i drugim objektima širom Srbije, kojih je u proteklih dana bilo gotovo 300, i paralisale su život posebno u Beogradu, piše Danas.

„Nemamo informaciju da je Srbija zatražila pomoć Evropola u rešavanju ovih problema. Moraćete da pitate vlasti u Srbiji. Evropol radi na rešavanju problema organizovanog kriminala na teritoriji EU. S obzirom na to da Srbija nije članica EU, čak i da je zatražila pomoć, ta pomoć bi bila ograničena“, poručili su za Danas iz Evropola.

 


#   policija   MUP RS   bomba   lažna dojava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima