Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Премијер Вучић се писмом обратио Нишлијама: Нова радна места!

rssBookmark and Share

29.01.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић обратио се данас Нишлијама поводом доласка једног од најбољих произвођача иновативних расветних система, аустријске компаније "Цумтобел" у Србију.

Фото архива: Јужна Србија
Фото архива: Јужна Србија

Званични сајт Владе Србије преноси писмо премијера у целини:

"Поштоване Нишлије, 

Драги грађани Србије,

Као председник Владе Србије, данас сам посебно срећан, нарочито због онога што сам обећао приликом седмодневног боравка у Нишу, а то је да један од најбољих произвођача иновативних расветних система, аустријска компанија "Цумтобел", дефинитивно долази у Србију. Ово је 27. јануара потврдио Надзорни одбор компаније, а светски медији, попут "Ројтерса" и "Блумберга", објавили су ову одлуку на својим сервисима.

На доласку ове компаније радили смо дуго и предано и данас морам да будем радостан јер се ова компанија, коју сви зову још и  „Мерцедес у свету најновијих технологија расвете“, одлучила да своју нову велику фабрику изгради у Нишу и у овај изузетно важан српски центар инвестира 30 милиона евра. 

Волео бих да разумете колико је тешко довести једног оваквог играча не само да инвестира и отвори производњу, већ да буде мотор развоја, преносилац најсавременијих технологија, покретач иновација, озбиљан партнер универзитетима.

Када сам први пут имао прилике да упознам директора ове компаније Улриха Шумахера пре тачно годину дана и четири месеца, овакав исход нисмо ни сањали. Али, време је показало да смо корак по корак градили поверење једне од водећих иновативних компанија и убедили их да Србија јесте право место за њих.

Почело је отварањем "Цумтобел" дизајн и пројектног центра, који је из Пољске пребачен код нас, и запошљавањем младих инжењера и дизајнера који су овде у Београду радили на пројектима компаније "Цумтобел" широм Европе. И овим младим људима смо захвални јер су они својим даром, посвећеношћу и креативношћу слали јасну поруку да Србија јесте право место.

Одмах затим, како то код озбиљних Аустријанаца иначе и функционише, решили су да се увере да ће сутра имати добре добављаче и партнере међу нашим фирмама. 

Заједно смо обишли више од сто компанија и изабрали оне које испуњавају њихове високе стандарде. 

У целом овом процесу донирали су "паметно улично осветљење" у по две  улице у Нишу и Београду. 

Све ово јесте био део пута стварања поверења у Србију. 

"Цумтобел" има фабрике у Немачкој, Аустрији, Француској, Великој Британији, на Новом Зеланду, у Аустралији, САД и Кини. 

Данас наши инжењери, наши радници, наши млади иноватори постају чланови ове велике породице.

Поздрав за Нишлије, 

Ваш Александар Вучић", наводи се у писму премијера.


#   Александар Вучић   фабрика   Аустрија   Надзорни одбор   Цумтобел
@avucic @zumtobelgroup @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима