Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић положио камен темељац за фабрику Леони у Нишу, која ће запослити 2.200 људи

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2017. Јужна Србија Инфо

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић положио је данас камен темељац за изградњу треће фабрике компаније "Леони" у Србији, инвестицију вредну 22 милиона евра, у којој ће бити запослено најмање 2.200 радника.

Вучић положио камен темељац за фабрику Леони у Нишу, која ће запослити 2.200 људи

Вучић је том приликом истакао да и данас могу да се виде резултати политике стабилности, сигурности и одговорности, коју је народ изабрао, а којом се привлаче страни инвеститори. 

Он је подсетио на то да је у Нишу било више од 50.000 незапослених, док је сада тај број мањи од 30.000, при чему је циљ да се смањи испод 20.000, и указао на то да се почетак рада фабрике, која ће производити кабловске системе за BMВ, очекује у августу.

Премијер је додао да је у разговору са руководством компаније "Леони" рекао да би и четврта фабрика требало да буде отворена у Нишавском региону, и обећао да ће та компанија добити за пет одсто боље услове него до сада.

Вучић је рекао да компанија "Леони" са 7.500 радника постаје највећи послодавац у производном сектору у Србији, и истакао да му је веома драго због тога што је Ниш део свега тога и што се испуњава и оно што је недавно обећано – да ће Влада Србије водити бригу о Нишу и овом крају.

Премијер је, када је реч о државним финансијама, истакао да, иако је фебруар најтежи месец, неће бити дефицита и поред тога што је било предвиђено да он буде 18 милијарди динара, указавши притом на то да су расходи под контролом, иако су пензије и плате у јавном сектору повећане за 1,56 одсто.

Он је упутио позив инвеститорима из Немачке да дођу и послују у нашој земљи, и исказао захвалност амбасадору те земље Акселу Дитману на помоћи коју пружа у привлачењу немачких инвестиција у Србију. 

Очекујем да овај део Европе буде мотор економског раста читаве Европе, а ми то не можемо без Немачке, нагласио је премијер и навео да европске интеграције остају стратешки циљ наше земље.

Вучић је најавио и отварање нове фабрике у Нишу аустријске компаније "Цумтобел", која ће обезбедити 1.000 радних места, што је најбољи наставак традиције електронске индустрије у том граду.

И за Нишку бању ће се ускоро пронаћи инвеститор, поручио је премијер и поновио да је Влада спремна да обезбеди средства за добре пројекте.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   фабрика   Леони   запослење   Цумтобел
@avucic @zumtobelgroup @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима